Η Rosatom συνεχίζει να κατασκευάζει πυρηνικό αντιδραστήρα για την Ινδία - Τι προβληματίζει τους Ινδούς

Freepen.gr - Η εταιρεία ολοκληρωμένης πυρηνικής ενέργειας της Rosatom συνεχίζει να κατασκευάζει τα εξαρτήματα που χρειάζονται για το εργοστάσιο ισχύος 1.000 MW που κατασκευάζεται στο Kudankulam στο Ταμίλ Ναντού, γράφουν οι theshillongtimes.com.

Σύμφωνα με τη Rosatom, το τμήμα κατασκευής μηχανών Petrozavodskmash της έχει ξεκινήσει την κατασκευή οδηγών πτερυγίων για τα περιβλήματα των σετ αντλιών ψυκτικού αντιδραστήρα (RCPS) που προορίζονται για την πέμπτη μονάδα στο Kudankulam.

Ο φορέας εκμετάλλευσης σταθμού ατομικής ενέργειας της Ινδίας Nuclear Power Corporation of India Ltd (NPCIL) διαθέτει δύο σταθμούς 1.000 MW (Μονάδες 1 και 2) στο Kudankulam, ενώ τέσσερις ακόμη (Μονάδες 3, 4, 5 και 6) βρίσκονται υπό κατασκευή.

Και οι έξι μονάδες είναι κατασκευασμένες με ρωσική τεχνολογία και εξοπλισμό που παρέχεται από τη Rosatom.

 
Σύμφωνα με τη Rosatom, το πρώτο πτερύγιο οδήγησης έχει ήδη περάσει τις εργασίες τοποθέτησης και συγκόλλησης.

Σε σχέση με άλλα τρία οδηγά πτερύγια, επιθεωρήθηκε η ποιότητα προσαρμογής και οι εργαζόμενοι της Petrozavodskmash ξεκίνησαν τις εργασίες συγκόλλησης.

Το πτερύγιο οδήγησης αναφέρεται στα εσωτερικά του RCPS και αποτελείται από πάνω και κάτω δίσκους, μεταξύ των οποίων πρόκειται να συγκολληθούν 13 λεπίδες οδήγησης.

Το πτερύγιο οδήγησης πρέπει να τοποθετηθεί άκαμπτα στο περίβλημα της αντλίας και προορίζεται για τη ρύθμιση της φυγόκεντρης κατεύθυνσης της ροής του ψυκτικού μέσα στην αντλία.

Το περίβλημα RCPS είναι το πρώτο στοιχείο κατηγορίας ασφαλείας. Ο εξοπλισμός της μονάδας αντιδραστήρα μιας μονάδας ισχύος περιλαμβάνει τέσσερα σετ RCP.

Όπως και να έχει, οι αξιωματούχοι του NPCIL αναρωτιούνται για τον αντίκτυπο της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας στην παράδοση εξαρτημάτων του ατομικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από τη ρωσική Rosatom για τέσσερις σταθμούς υπό κατασκευή.

Το NPCIL πρέπει να κανονίσει πλοία για τη μεταφορά των εξαρτημάτων του αντιδραστήρα από τη Ρωσία στην Ινδία.

Μετά τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές χώρες έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Μιλώντας στο IANS, ένας ανώτερος αξιωματούχος του NPCIL, είχε πει ότι ο ναυτιλιακός τομέας επηρεάζεται λόγω της σύγκρουσης.

Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι η Rosatom θα ενημερώσει για τα αντικείμενα που μπορούν να έλθουν από τη Ρωσία και τα πλοία θα διευθετηθούν ανάλογα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail