Οι ΗΠΑ θα πολεμήσουν τους Ρώσους ως τον τελευταίο Ουκρανό - Αρνούνται τη νέα πραγματικότητα

Στην πόλη μου θέλω να υπάρχουν τρία βενζινάδικα και όχι μόνο ένα. Θέλω επίσης να υπάρχουν τρία μπακάλικα και όχι ένα. Τρία ή περισσότερα κόμματα και όχι ένα, κ.ο.κ. Θέλω να μπορώ να επιλέγω από τη διαφορά και να μην είμαι όμηρος στις διαθέσεις μόνο ενός.

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Η βασική θεωρία δηλαδή της ελεύθερης αγοράς, που μέσω του ανταγωνισμού αντιτίθεται στα μονοπώλια, καθώς η μοναδικότητα έχει την τάση να αυτονομείται και να κάνει του κεφαλιού της ανεξέλεγκτη σαν τυραννία. Η μοναδικότητα από την φύση της εκτρέπεται εύκολα προς τον ολοκληρωτισμό. Κάθε είδους.

Έτσι και στον γεωπολιτικό μας πλανήτη, επιθυμώ να μην υπάρχει μόνο ένας πόλος ηγεμονίας, αλλά δύο-τρεις πόλοι, ίσως και περισσότεροι. Μόνο έτσι, μπορεί να συγκρατηθεί και να εξισορροπηθεί η ισχύς του ενός και να εμποδιστεί η απόλυτη κυριαρχία του, η οποία, αν επιτευχθεί, θα εκτραπεί αναπόφευκτα σε παγκόσμια τυραννία. Με το όνομα NWO και Great Reset, δείγματα των οποίων έχουμε ήδη λάβει, ώστε να γνωρίζουμε, ότι σε περίπτωση επικράτησης τους, οι εφιάλτες του Όργουελ θα μοιάζουν με απλή λογοτεχνία σε σύγκριση με τον επερχόμενο τεχνολογικό μεσαίωνα.

Η κριτική κατά του αμερικανικού ηγεμονισμού, εκφράζει τη βούληση των απλών ανθρώπων, που είναι οι πολλοί, και οι οποίοι δεν θέλουν μονοκρατορίες που θα τους επιβάλλουν με το ζόρι τα σχέδια τους.

Θέλουν ένα πολυπολικό κόσμο, με γεωπολιτικές ισορροπίες και ειρήνη. Αυτό φάνηκε αμέσως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, όταν δηλαδή οι ΗΠΑ εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ως παγκόσμια αυτοκρατορία και τον πρόεδρό της τον αποκαλούσαν "πλανητάρχη". Τότε άρχισαν οι αντισυσπειρώσεις με διάφορες εμπορικο-οικονομικές συμφωνίες και σύντομα φτάσαμε στους BRICS κ.ο.κ.

Όμως, το πρόβλημα των ΗΠΑ και των ατλαντιστών οπαδών της, που θέλουν ένα βενζινάδικο, ένα μπακάλικο, μια υπερδύναμη, είναι, ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν το γεγονός, ότι δεν είναι πλέον ο μόνος πόλος ηγεμονίας στο πλανήτη (άρνηση που αποτελεί αντίφαση ως προς το υποτιθέμενο δημοκρατικό και φιλελεύθερο πνεύμα των ΗΠΑ). Αρνούνται ότι η 30ετία της απόλυτης κυριαρχίας μετά το 1991, έχει πλέον παρέλθει. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να χωνέψουν την απώλεια της πρωτοκαθεδρίας, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε για να επιβεβαιώσει, ότι ο 21ος αιώνας θα είναι πολυπολικός, καθώς και άλλες δυνάμεις ζητούν τη δική τους διακριτή κυριαρχία. 

Επί της ουσίας ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια αναμέτρηση μεταξύ της Αμερικής και της Ρωσίας με ενδιάμεσα θύματα τους πρόθυμους υπέρ της πρώτης Ουκρανούς. Στον κρυφό πόλεμο που διεξάγεται για χρόνια τώρα, ο πραγματικός επιτιθέμενος είναι οι ΗΠΑ και ο αμυνόμενος η Ρωσία. Στα επιφαινόμενα όμως, επί του πεδίου, οι Ρώσοι είναι οι επιτιθέμενοι και οι Ουκρανοί οι αμυνόμενοι. 

Ο ρόλος των ΗΠΑ μεταξύ τους είναι απλά μακιαβελικός. Θα συνεχίσουν να πολεμούν τους Ρώσους μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

Πάντως, αν οι ΗΠΑ δεν συμφιλιωθούν με τη νέα πραγματικότητα, τότε σκοτεινές ημέρες περιμένουν την ανθρωπότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail