Γερμανία: Ο κόσμος του πολιτισμού ζητά από το Βερολίνο να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία

wal_172619 / pixabay
Freepen.gr - Η Γερμανία πρέπει να εξετάσει τους κινδύνους της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου να εξαπλωθεί πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας και να βυθίσει τον κόσμο σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο πλήρους κλίμακας, είπαν δεκάδες Γερμανοί πολιτιστικοί παράγοντες στον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, σε ανοιχτή επιστολή καλώντας τον να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία.

Ο κίνδυνος κλιμάκωσης της στρατιωτικής δράσης της Ρωσίας στην Ουκρανία σε «πυρηνική σύγκρουση» θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, είπαν οι συν-συγγραφείς της επιστολής, που δημοσιεύτηκε στο γερμανικό φεμινιστικό περιοδικό Emma, ​​εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Scholz θα «θυμάται την αρχική του θέση» και «δε θα προμήθευε άλλα βαρέα όπλα στην Ουκρανία, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Αντίθετα, το Βερολίνο θα πρέπει να «κάνει τα πάντα» για να βοηθήσει τις πλευρές να καταλήξουν σε κατάπαυση του πυρός «το συντομότερο δυνατό» και να βρουν έναν «συμβιβασμό που να μπορούν να αποδεχθούν και οι δύο πλευρές».

Η παράδοση μεγάλων ποσοτήτων βαρέων όπλων … θα μπορούσε να κάνει την ίδια τη Γερμανία συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο. Μια ρωσική αντεπίθεση θα μπορούσε στη συνέχεια να πυροδοτήσει μια απάντηση σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΝΑΤΟ και [να οδηγήσει] σε άμεσο κίνδυνο παγκόσμιου πολέμου», προειδοποιεί η επιστολή.

Οι συν-συγγραφείς της επιστολής, συμπεριλαμβανομένων Γερμανών μουσικών, καλλιτεχνών και κινηματογραφιστών, έχουν προειδοποιήσει ότι η συνεχής παροχή όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις κινδυνεύει να ξεκινήσει «μια παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών με καταστροφικές συνέπειες», συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας υγείας και της κλιματικής αλλαγής. Έχει υπογραφεί, μεταξύ άλλων, από την πρώην αντιπρόεδρο της Bundestag Antje Vollmer, η οποία στο παρελθόν συνέγραψε άλλη παρόμοια επιστολή προς τον Scholz, και τον Martin Walser, έναν από τους πιο εξέχοντες συγγραφείς στη μεταπολεμική Γερμανία και νικητή του Βραβείου Ειρήνης του Γερμανικού Εμπορίου Βιβλίου.

Οι συν-συγγραφείς λένε πως θεωρούν την στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία «επιθετικότητα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ακόμη και η «νόμιμη αντίσταση» των Ουκρανών έχει φτάσει σε ένα «απαράδεκτα δυσανάλογο» επίπεδο, καθώς παρατείνει μόνο τα δεινά των ίδιων των Ουκρανών.

Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι η ευθύνη για μια πιθανή πυρηνική σύγκρουση θα βαρύνει μόνο την πλευρά που θα την ξεκινήσει, αλλά όχι εκείνους που «της παρέχουν ανοιχτά έναν λόγο» για να κάνει αυτό το βήμα, υποστηρίζει η επιστολή. «Οι ηθικά δεσμευτικοί κανόνες είναι καθολικής φύσης», επισημαίνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail