Όταν Τούρκοι πετούν πάνω από τα κεφάλια μας, κι ο ΠΘ στο ΝΑΤΟ μιλά για "απαράδεκτη στάση"

ac.nato.int
Όπως διαβάζουμε στα μέσα ενημέρωσης ο Έλληνας Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο Γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας με τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά ως "απαράδεκτη" την ώρα που "έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εχθρική επίθεση της Ρωσίας". 

Του Στρατή Μαζίδη

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, η Ρωσία επιτίθεται σε μας; Ή μήπως βρίσκεται σε μία στρατιωτική - πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία στην οποία την οδήγησαν οι ΗΠΑ και η Δύση μη αφήνοντας της άλλο δρόμο;

Και τι έκανε λοιπόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός; Οι Τούρκοι πετάνε πάνω από τα νησιά της χώρας την οποία κυβερνά, ανταπαντούν στα διαβήματα με περισσότερες υπερπτήσεις και αυτό απλώς χαρακτηρίζεται ως συμπεριφορά απαράδεκτη στο ΝΑΤΟ; Αυτό είναι το πρόβλημα ή ότι πάνω από τα κεφάλια Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών πετούν Τούρκοι πιλότοι; Και πώς αντιμετωπίζεται στην πράξη;

Και όμως ακόμα και αυτές οι αστείες αλλά χαρακτηριστικές για Έλληνες πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών δηλώσεις έχουν τη σημασία τους. Όταν χαρακτηρίζεις κάτι ως απαράδεκτο, σημαίνει πως δεν το δέχεσαι και αφού δεν το δέχεσαι άρα είσαι αποφασισμένος να αναλάβεις συγκεκριμένη δράση την οποία μόνο εσύ προσδιορίζεις και γνωρίζεις.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια το πρόβλημα της Ελλάδας του σήμερα είναι ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού τόσο όσο να κρίνει τις εξελίξεις απέκτησε έναν ωχαδερφισμό, καλόμαθε στα δάνεια και τα καταναλωτικά μοντέλα, στη δουλειά μιας καρέκλας, στην αποφυγή των ευθυνών και απεχθάνεται καθετί το οποίο περιλαμβάνει σκληρή δουλειά και θυσίες.

Κάπως έτσι φτάσαμε να τρέμουμε τους Τούρκους, να χαράσσουμε κάθε φορά νέες απαραβίαστες κόκκινες γραμμές πληρώνοντας πανάκριβα όπλα που δε θα χρησιμοποιηθούν ενώ την ίδια ώρα νεαρά παιδιά και μικρά κοριτσόπουλα των Κούρδων παραδίδουν πολύ σκληρά μαθήματα στους Τούρκους εισβολείς στο βόρειο Ιράκ διεκδικώντας την ελευθερία που τους αξίζει ενώ πχ στην Κύπρο αντί για αντάρτικο, τρέχουν για βενζίνη στα Κατεχόμενα. Πού; Στα Κατεχόμενα!

Αυτά ως απλές διαπιστώσεις για να καταλάβουμε γιατί θα συμβούν όσα θα ακολουθήσουν και για ποιο λόγο εκατό χρόνια μετά το ύψιστο σημείο που έφτασε η χώρα μας μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκεται σε πορεία αυτοπεριορισμού και αυτοσυρρίκνωσης ούσα ετερόφωτη και μη έχοντας διοικητής άποψη και συμφέροντα να υπερασπίσει.

Όπως θα έλεγε κι ο Μητροπάνος, λείπει το όνειρο, εσύ και το δοξάρι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail