Η ύπαρξη ουκρανοαμερικανικών βιοεργαστηρίων αποδεικνύεται από διάφορες πηγές

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει εμπλακεί σε μια σειρά από προγράμματα διαφθοράς (συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας), είναι επίσης ύποπτος ότι ήταν ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του αμφιλεγόμενου ουκρανικού βιοεργαστηρίου που λειτουργεί από τις ΗΠΑ. Ακόμη και η New York Post το παραδέχεται τώρα. Νέα στοιχεία έχουν προκύψει και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποκαλύψει email που δείχνουν τη συμμετοχή του Μπάιντεν σε έρευνα για παθογόνους παράγοντες στην Ουκρανία, βοηθώντας έναν αμυντικό εργολάβο της Καλιφόρνια να κάνει επιχειρήσεις στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Uriel Araujo, ερευνητής με έμφαση στις διεθνείς και εθνοτικές συγκρούσεις - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τα email, ο Χάντερ Μπάιντεν παρουσίασε την εταιρεία έρευνας παθογόνων στο Σαν Φρανσίσκο Metabiota σε στελέχη της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma (όπου ο ίδιος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου). Δείχνουν επίσης πως ο Μπάιντεν βοήθησε στην προσέλκυση κεφαλαίων για τις εταιρείες Black & Veatch και Metabiota.

Μέχρι στιγμής, όλοι οι ρωσικοί και κινεζικοί ισχυρισμοί και οι ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα ενός ουκρανικού παράνομου προγράμματος βιολογικών όπλων έχουν περιγραφεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως «προπαγάνδα», «ψευδείς ειδήσεις» και «θεωρίες συνωμοσίας».

Ο ίδιος ο ιστότοπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του Γραφείου Μείωσης Απειλών Άμυνας (DTRO) στο Κίεβο και δηλώνει πως παρέχει συνεργατική μείωση απειλών (CTR) σε ορισμένα ουκρανικά υπουργεία και εκτελεί προγράμματα βοήθειας όπως το Πρόγραμμα Μείωσης Βιολογικών Απειλών (BTRP). Το DTRO απαντά στην Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών του Πενταγώνου, η οποία έχει τις ρίζες της στο περίφημο Σχέδιο Μανχάταν του 1942-1947. Αρκετά εργαστήρια συνεργάζονται με αυτό το πρακτορείο στην Ουκρανία, και ο επικεφαλής ανάδοχος πολλών από αυτά είναι η προαναφερθείσα αμερικανική εταιρεία Black & Veatch. Σε αυτό το σημείο, ίσως είναι ενδιαφέρον να θυμηθούμε ορισμένα γεγονότα:

Στις 28 Φεβρουαρίου, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η Βουλγάρα δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva έγραψε στο Twitter ότι τουλάχιστον 15 έγγραφα PDF που αφορούσαν τέτοια εργαστήρια είχαν διαγραφεί από τον ιστότοπο της Πρεσβείας των ΗΠΑ χωρίς εξήγηση. Το διαδικτυακό αρχείο Wayback Machine εξακολουθεί να επιτρέπει σε κάποιον να ανακτήσει τέτοια διαγραμμένα έγγραφα.

Στις 8 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν αμερικανικά βιοεργαστήρια που λειτουργούν στην Ουκρανία και πως ανησυχεί ότι «οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο [τους ]". Την επόμενη μέρα, η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έγραψε στο Twitter ότι η Μόσχα έχει «μακρύ και καλά τεκμηριωμένο ιστορικό χρήσης χημικών όπλων». Αυτό στην πραγματικότητα μπορεί να ειπωθεί για την ίδια την Ουάσιγκτον, η οποία μέχρι σήμερα επικρίνεται από την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων για προσκόλληση σε μια αμφιλεγόμενη ερμηνεία της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα που σχετίζεται με τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Στις 10 Μαρτίου, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν διαθέτουν ούτε λειτουργούν χημικά ή βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία» - κάτι που είναι από μόνο του ένας προφανώς ψευδής ισχυρισμός. Ένα άρθρο στο RFI της 11ης Μαρτίου από τον επιστήμονα Jan van der Made καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι Αμερικανοί πρέπει να «παρέχουν περισσότερη διαφάνεια στο έργο».

Επίσης, στις 10 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι είχε έγγραφα που έδειχναν πως τα ουκρανικά εργαστήρια διεξήγαγαν πειράματα με κορονοϊούς νυχτερίδων. Στη συνέχεια, στις 18 Μαρτίου, το Υπουργείο κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι αναπτύσσει παθογόνα σε βιοεργαστήρια στην Ουκρανία για να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικά όπλα. Κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης Τύπου, ο Igor Kirillov (επικεφαλής της Ρωσικής Δύναμης Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας) παρουσίασε μια σειρά από έγγραφα που κατασχέθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τέτοιους ισχυρισμούς: για παράδειγμα, τα έργα ΗΠΑ/Ουκρανίας P-568 και P-382 αφορούσαν πειραματισμούς με μικροοργανισμούς (συμπεριλαμβανομένων των κορωνοϊών, της βρουκέλλωσης και των παθογόνων για τη λεπτοσπείρωση), υπό την επίβλεψη της Joanna Wintrall, επικεφαλής του γραφείου της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) στην Αμερικανική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Ο Kirillov υπενθύμισε ότι το 2018, κάτοικοι του Λούγκανσκ και του Ντόνετσκ στην περιοχή του Ντονμπάς, υπέστησαν έξαρση φυματίωσης που προκλήθηκε από ένα νέο και πιο ανθεκτικό στέλεχος. Στη Χερσώνα, το Φεβρουάριο του ίδιου έτους, σημειώθηκε ένα πολύ ασυνήθιστο ξέσπασμα διροφιλαρίασης, η οποία είναι μια ασθένεια που συνήθως μεταδίδεται από τα κουνούπια και επομένως είναι πολύ απίθανο να εμφανιστεί αυτή την εποχή του χρόνου. Εάν υπάρχει σύνδεση με εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, μπορεί να είναι αποτέλεσμα τυχαίας διαρροής ή εσκεμμένης βιολογικής επίθεσης. Σε αυτό το σημείο, καμία πιθανότητα δεν μπορεί να απορριφθεί.

Το Μάρτιο του 2020, ο Κινέζος εκπρόσωπος Zhao Lijian κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι έφεραν τον ιό COVID-19 στην Κίνα ως βιολογικό όπλο. Ο ισχυρισμός απορρίφθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον δυτικό Τύπο ως απλή προπαγάνδα, ωστόσο, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε αυτό το σημείο εάν ο ισχυρισμός έχει κάποια βάση, δεν πρέπει να απορρίψει ούτε αυτή την πιθανότητα εντελώς. Μετά από αυτό, αρκετοί επιστήμονες εξέτασαν σοβαρά την υπόθεση ότι η πανδημία θα μπορούσε να είχε προκληθεί από έναν ανθρωπογενή ιό (είτε είναι αμερικανικός είτε όχι, που διέρρευσε κατά λάθος ή όχι) και το έγκριτο περιοδικό Nature δημοσίευσε ένα άρθρο τον Ιούνιο του 2021 για αυτό το θέμα. Οι ειδικοί σε θέματα υγείας Amy Maxmen και Smriti Mallapaty γράφουν: «Οι περισσότεροι επιστήμονες λένε ότι ο SARS-CoV-2 έχει πιθανώς φυσική προέλευση και μεταδόθηκε από ένα ζώο στον άνθρωπο. Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί μια διαρροή εργαστηρίου και πολλοί ζητούν μια βαθύτερη έρευνα για την υπόθεση».

Επιπλέον, η σκληρή πραγματικότητα είναι πως τα βιολογικά όπλα είναι πραγματικά και σίγουρα αποτελούν σοβαρή απειλή για τον ανθρώπινο πλούτο στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο στην εποχή των πανδημιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το θέμα των ουκρανικών βιοεργαστηρίων είναι τόσο σοβαρό - ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πειράματα με κορονοϊούς νυχτερίδων φαίνεται να έχουν διεξαχθεί εκεί.

Επειδή φυσικά τα βιολογικά όπλα απαγορεύονται βάσει του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, οποιοδήποτε τέτοιο πρόγραμμα, ακόμη και στο πλαίσιο στρατιωτικών υπηρεσιών, θα μεταμφιέστηκε αναγκαστικά σε ένα καθαρά αμυντικό είδος έρευνας. Το γεγονός πως όλα τα αμφιλεγόμενα εργαστήρια της Ουκρανίας λειτουργούν στρατιωτικά συν τα ψέματα και την παντελή έλλειψη αμερικανικής και ουκρανικής διαφάνειας σχετικά με το θέμα σίγουρα προκαλούν υποψίες και ανησυχίες. Ως εκ τούτου, είναι καιρός η Δύση και η διεθνής κοινότητα γενικότερα να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς περί ουκρανικών βιοόπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail