Η Πολωνία δηλώνει έτοιμη να αναπτύξει αμερικανικά πυρηνικά όπλα

Robfoto / pixabay
Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος της Πολωνίας Jaroslaw Kaczynski δήλωσε σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag ότι η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

«Καταρχήν, είναι λογικό να επεκταθεί η πυρηνική ανάπτυξη στην ανατολική πλευρά», είπε, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προέλθει από την Ουάσιγκτον. 

Επιπλέον, ο Kaczynski πρότεινε να ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και να οργανωθεί μια θέση διοίκησης στην Πολωνία.

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 24 Μαρτίου, οι ηγέτες της συμμαχίας συμφώνησαν να δημιουργήσουν τέσσερις νέες ομάδες μάχης στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, καθώς και να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail