Αν η Σερβία προσχωρήσει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα αυτοκαταστραφεί!

Kaufdex / pixabay
Freepen.gr - Εάν η Σερβία προσχωρούσε σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αυτό θα νομιμοποιούσε ό,τι έκανε η Δύση εναντίον της Σερβίας, από την Επιχείρηση Καταιγίδα έως την κατοχή του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο πολιτικός αναλυτής Dragomir Andjelkovic.

"Η Δύση απαιτεί από τη Σερβία να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Το κάνουν αυτό για να βοηθήσουμε την επιθετικότητά τους κατά της Ρωσίας; Φυσικά όχι, η Ρωσία μπορεί να αμυνθεί χωρίς τους Σέρβους. Αλλά το γεγονός είναι πως οι Σέρβοι δεν μπορούν να υπερασπιστούν με επιτυχία τα συμφέροντά τους χωρίς τους Ρώσους, είτε πρόκειται για θέματα του ΟΗΕ, όπου [χωρίς τη ρωσική υποστήριξη] το Κοσσυφοπέδιο θα είχε γίνει μέλος του ΟΗΕ από τη μια μέρα στην άλλη, είτε η Δημοκρατία Σέρπσκα. Τα δυτικά κέντρα εξουσίας, που δεν κατάφεραν να μας διαλύσουν εντελώς, προσπαθούν τώρα να μας αναγκάσουν να καταστραφούμε από μόνοι μας με ένα φαινόμενο μπούμερανγκ: με την απομάκρυνση από τη Ρωσία και την απώλεια υποστήριξης για την προστασία των βασικών συμφερόντων. Οι Σέρβοι, αν αποδεχόντουσαν σήμερα όλα τα δυτικά ψέματα που στρέφονται κατά της Ρωσίας, θα νομιμοποιούσαν όλες τις ενέργειες της Δύσης εναντίον της Σερβίας, από την Επιχείρηση Καταιγίδα, την επιθετικότητα κατά της Δημοκρατίας Σέρπσκα το 1995, στην κατοχή και τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Απαιτούν να απαρνηθούμε τους εαυτούς μας, σε αλληλεγγύη με την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία», είπε.

Ο αναλυτής είπε ότι η Σερβία θα πρέπει να παραμείνει αυστηρά ουδέτερη και να απέχει από την επιβολή οποιωνδήποτε κυρώσεων εκτός εάν εγκριθούν από τον ΟΗΕ.

 
«Πρέπει να τηρούμε σταθερά την ουδετερότητα γιατί προστατεύει τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα. Η Ρωσία δεν απαιτεί να πάμε στο πλευρό της, θέλει να είμαστε μόνο διακριτικοί και η Δύση προσπαθεί να μας στρίψει εναντίον μας και εναντίον της Ρωσίας. Η ουδετερότητα θα πρέπει να γίνει συνταγματική κατηγορία στη Σερβία, η χώρα δε θα πρέπει να μπορεί να επιβάλει κυρώσεις εκτός εάν εγκριθούν από το ΣΑΗΕ», είπε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε σε μήνυμά του προς το έθνος πως η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δε θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Ο πρόεδρος ενημέρωσε επίσης ότι η χώρα του διακόπτει προσωρινά τις στρατιωτικές και αστυνομικές ασκήσεις με όλους τους ξένους εταίρους. Είπε ακόμη πως η Σερβία θεωρεί τη Ρωσία και την Ουκρανία αδελφικές χώρες, λυπάται για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ευρώπη και είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο.

Ο Σέρβος δικηγόρος και πολιτικός αναλυτής Goran Petronijevic προέτρεψε τα ΜΜΕ να κινούνται προσεκτικά κατά την αξιολόγηση των δημοσιεύσεων που ακολουθούν τη γραμμή του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση στη Ρωσία. "Ούτε ένα δελτίο ειδήσεων στη Σερβία δεν ξεκινά χωρίς δήλωση του Ζελένσκι. Αυτή είναι η πιο σημαντική πληροφορία ή μάλλον παραπληροφόρηση. Τι είναι ο Ζελένσκι; Είναι ζωντανός ενώ παίζει. Μόλις σταματήσει, θα σκοτωθεί στα χέρια του οι δυτικοί χειριστές του ή οι φασίστες του. Χρειάζεται ουδετερότητα», είπε ο αναλυτής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail