Καθώς οι παγκόσμιες φίρμες εξέρχονται από τη Ρωσία, οι Ινδοί σπεύδουν να καλύψουν το κενό

Freepen.gr - Καθώς οι παγκόσμιες μεγάλες μάρκες εγκαταλείπουν τη Ρωσία για να εισβάλουν στην Ουκρανία, οι Ινδοί λιανοπωλητές μπορεί να θέλουν να καλύψουν το κενό. Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για δεύτερο μήνα, οι περισσότεροι παγκόσμιοι λιανοπωλητές είτε έχουν κλείσει τις δραστηριότητές τους στη χώρα είτε έχουν εγκαταλείψει οριστικά τη Ρωσία. Επωνυμίες όπως Zara, H&M, Mango, Nike και Ikea είναι μεταξύ των εκατοντάδων που σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το cnbctv18.com, εν μέσω της φυγής, οι Ινδοί λιανοπωλητές έχουν αισθανθεί μια ευκαιρία να επεκτείνουν τις αγορές τους. Εταιρείες όπως η Maspar, ένας έμπορος λιανικής επίπλων σπιτιού, και η Killer Jeans, μια επωνυμία μόδας, θέλουν να ανοίξουν καταστήματα στη Ρωσία, ανέφεραν οι Economic Times.

Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες έχουν ήδη συνδεθεί με ρωσικές εταιρείες για συμφωνίες franchise και άλλες δώδεκα ινδικές εταιρείες αναμένεται να εγγραφούν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στο ET ο Susil Dungarwal, ιδρυτής της Beyond Squarefeet Advisory, μιας εταιρείας συμβούλων λιανικής.

Η εταιρεία συμβούλων βοηθά εταιρείες στις συνεργασίες και τις συζητήσεις δικαιόχρησης με ρωσικές εταιρείες.

«Ας πούμε ότι ένας τύπος διατηρούσε 50 καταστήματα του Calvin Klein ως κύριος franchisee στη Ρωσία. Τώρα, ο Calvin Klein δεν είναι πια εκεί, αλλά αυτή η εταιρεία έχει ακόμα 50 άδεια καταστήματα μαζί του. Έτσι, είτε κλείνει αυτά τα 50 καταστήματα και βγαίνει από την επιχείρηση, είτε μπορεί να φέρει εναλλακτικές μάρκες», είπε ο Dungarwal.

Ο Dungarwal ανέφερε πως καθεμία από αυτές τις πιθανές συμφωνίες εκτιμάται σε αξία περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων εάν οι συμφωνίες ολοκληρωθούν. Αλλά την ίδια στιγμή, υπάρχει οριστικός κίνδυνος στην επιχειρηματική δραστηριότητα με την εξοστρακισμένη χώρα.

Ενώ η Ινδία έχει λάβει ουδέτερη στάση στη σύγκρουση μεταξύ των δύο εθνών, η αυξανόμενη πίεση λόγω των αυξανόμενων αποδεικτικών στοιχείων για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία έχει καταστήσει δύσκολο για τη χώρα να διατηρήσει τη θέση της. Προς το παρόν, η Ινδία συνεχίζει να συναλλάσσεται με τη Ρωσία, επικαλούμενη κρίσιμες ανάγκες άμυνας, πετρελαίου και αργού.

Εκτός από τα ινδικά εμπορικά σήματα, η Ρωσία προσπαθεί επίσης να προσελκύσει εταιρείες από την Κίνα, το Ιράν και την Τουρκία, καθώς αυτές οι χώρες έχουν παραμείνει ως επί το πλείστον ουδέτερες ως απάντηση στις κυρώσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail