Η αμερικανική αυτοκρατορία αντεπιτίθεται: Η Ρωσία δέχεται τα χτυπήματα, η Κίνα ζει με το φόβο

Η αμερικανική στρατιωτική, πολιτική και οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ανησυχία για τις ζωές των Ουκρανών. Αποτελούν απλώς τροφή των κανονιών για τον ευρύτερο στόχο να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει πολυπολικός κόσμος που να υπονομεύει την ισχύ των ΗΠΑ ή να αμφισβητεί σοβαρά την ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ όπως είναι σήμερα. Επιπλέον, οι ΗΠΑ, ως Αυτοκρατορία, με ένα μεγάλο Α, επιδιώκουν να συνεχίσουν να επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους συμμαχίες μέσω του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ), υποχρεώνοντας τους ανταγωνιστές των εθνικών κρατών να αποφύγουν τη βία που χορηγείται από το κράτος εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ. 

John Stanton - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Φαίνεται πιθανό ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να επεκτείνεται με τη Σουηδία και τη Φινλανδία να υπογράψουν στη συνέχεια και η επέκταση του ΝΑΤΟ πέρα ​​από την Ευρώπη για να συμπεριλάβει έθνη στην Ασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Η Nikkei Asia ανέφερε στις 8 Απριλίου 2022 πως «τα μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν την Πέμπτη να αυξήσουν την «πρακτική και πολιτική συνεργασία» με την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Κορέα, ως απάντηση στην αποτυχία της Κίνας να καταδικάσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ασία-Ειρηνικό, επειδή η κρίση έχει παγκόσμιες προεκτάσεις», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, ολοκληρώνοντας τις διήμερες συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της στρατιωτικής συμμαχίας. Οι τέσσερις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού προσκλήθηκαν να παραστούν στη συγκέντρωση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η απροθυμία της Κίνας να καταδικάσει τη Ρωσία και έχοντας το Πεκίνο «ενωθεί με τη Μόσχα αμφισβητώντας το δικαίωμα των εθνών να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο» αντιπροσωπεύει «μια σοβαρή πρόκληση για όλους μας», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Η μεγάλη κίνηση: Η νίκη επί Ρωσίας και Κίνας

Το έτος 2022 θα θεωρηθεί ως η εποχή που:

  • οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής - αφού υπέστησαν μια ντροπιαστική στρατιωτική ήττα στο Αφγανιστάν.
  • Στρατιωτικές και πολιτικές αποτυχίες στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία·
  • ισοπέδωση πόλεων στο Ιράκ και τη Συρία για την καταδίωξη του ISIS (για παράδειγμα, η Αλ Ράκα με τη δολοφονία χιλιάδων αμάχων στη διαδικασία).
  • και υποκύπτοντας σε ένα ισχυρό πολιτικό λόμπι (Ισραήλ) που επιδιώκει να ανακόψει μια ειρηνευτική διαδικασία με το Ιρά
έκαναν την κίνησή του να κρυφτούν και ρίξουν σε έναν αχυρώνα τη Ρωσία και την Κίνα και να συντρίψουν το όραμά τους για ένα εναλλακτικό νομισματικό σύστημα και ένα κέντρο εξουσίας για να αμφισβητήσει τις ΗΠΑ.

Το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη, καλά κρατεί

Στο εσωτερικό, η αμερικανική σκηνή μαστίζεται από τον υψηλό πληθωρισμό, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, 1 εκατομμύριο θανάτους από πανδημία COVID και ένα πολιτικό κάταγμα που βλέπει 73 εκατομμύρια υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να φωνάζουν για τον άνδρα να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024. Εμφανίζεται ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να είναι εμφανώς ψυχικά εξευτελιστικός, με πλάνα του να προσπαθεί να σφίξει τα χέρια με ανθρώπους που δεν είναι εκεί, να περιπλανιέται άσκοπα μετά από ομιλίες και να βγαίνει επικίνδυνα από το σενάριο, κάνοντας τον κόσμο να αναρωτιέται ποιος πραγματικά είναι υπεύθυνος για τις εξωτερικές και εσωτερικές υποθέσεις. Ακόμα, με όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά δεινά, ο Τζεφ Μπέζος και ο Έλον Μασκ γίνονται πλουσιότεροι, η πυρηνική τριάδα εκσυγχρονίζεται, ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου είναι (με όλες τις θυγατρικές) πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ και τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας συνεχίζουν να περικόπτονται, ενώ το χρηματιστήριο βρίσκει τρόπους για κέρδος από τη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας και τα διάφορα παγκόσμια δεινά.

Αυτή είναι πραγματικότητα, όχι συνωμοσία. Κοιτάζει συγκριτικά τη θέση κάποιου έναντι των άλλων και αξιολογεί πού βρίσκεται. Στους Αμερικανούς αρέσει να πιστεύουν ότι είναι πάντα πρωί στην Αμερική. Δεν είναι. Η ιστορία, η επικαιρότητα, οι παγκόσμιες αντιλήψεις, όλα αυτά πρέπει να μελετηθούν για να αποκτήσετε μια αίσθηση των γεγονότων που βρίσκονται σε εξέλιξη και να προσπαθήσετε να μαντέψετε καλύτερα αυτά που πρόκειται να έρθουν. Δεν είναι ένα «whataboutism» όπως πολλοί θέλουν να ισχυρίζονται.

Έξυπνα μέσα έχουν οι ΗΠΑ για να επιτύχουν σε αυτή τη νεότερη αποστολή οράματος: να γκρεμίσουν τη Ρωσία και την Κίνα σε πολλά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ΗΠΑ διαθέτουν Όργανα Εθνικής Δύναμης (INPs) που, μαζί, κανένα έθνος ή ομάδα κρατών δεν μπορεί να αμφισβητήσει με επιτυχία. Ω, μπορεί να υπάρχει μια καταστροφή στο Βιετνάμ ή στο Αφγανιστάν πότε πότε, αλλά αυτά είναι πισωγυρίσματα, όχι ήττες, στο μυαλό των πολιτικών, στρατιωτικών και οικονομικών ηγετών της Αμερικής.

INP

Τα INP είναι τα εξής:

Διπλωματία,
Πληροφορίες,
Στρατός,
Οικονομικά,
Χρηματοδότηση,
Επιβολή του νόμου,
Intelligence and People (ή ανθρώπινο κεφάλαιο)-DIMEFLIP για συντομία.

Είναι απολύτως κρίσιμο να κατανοήσουμε την έκταση αυτών των εργαλείων που λαμβάνονται. Μόνα τους είναι αρκετά ισχυρά, αλλά μαζί δεν έχουν ταιριάξει τον τελευταίο καιρό. Τα INP θα πρέπει να μελετηθούν τόσο από κριτικούς όσο και από υποστηρικτές για να κατανοήσουν πώς οι ΗΠΑ ασκούν ισχύ τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Βρίσκονται στον Παγκόσμιο Ιστό στα παραρτήματα του US Army Special Forces Unconventional Warfare, έγγραφο 2008, δημοσίευση 3.05-130. Βρείτε τα και διαβάστε τα από κοντά.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τα περισσότερα από τα INP τους στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας. Επιθετική Διπλωματία που συνδυάζει πολλά από τα έθνη του κόσμου για να επιβάλει κυρώσεις και να καταδικάσει τη Ρωσία. Εξαιρετική χρήση του τομέα πληροφοριών, ειδικά των στρατιωτικών επιχειρήσεων υποστήριξης πληροφοριών (MISO) για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας και αμερικανικής γνώμης για την υποστήριξη, χωρίς κριτική, της Ουκρανίας. Η μερική χρήση της στρατιωτικής ισχύος για την παροχή στην Ουκρανία συμβούλων, εκπαίδευσης και όπλων. Το Economic and Finance INP's χρησιμοποιήθηκε για να αποκόψει τη Ρωσία από το SWIFT και να επιβάλει ποινικές κυρώσεις, καθώς και να ενθαρρύνει τους αμυντικούς εργολάβους των ΗΠΑ να αυξήσουν την παραγωγή όπλων ειδικά για την Ουκρανία. Οι πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων ISR γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας για να κατασκοπεύσουν κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων και όπλων, καθώς και στελέχη της CIA στο έδαφος. Οι αρχές επιβολής του νόμου συνήθιζαν να απειλούν τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν με εγκλήματα πολέμου ή να κάνουν τον Τζούλιαν Ασάνζ να εκδοθεί στις ΗΠΑ ή να αναζητούν διεκδίκηση νομικής εξουσίας για βασανιστήρια, ψευδή φυλάκιση ή πόλεμο. Τέλος, οι άνθρωποι ή το ανθρώπινο κεφάλαιο ως πολίτες ή ξένοι χρειάζονται για να πολεμήσουν και να πεθάνουν, να κατασκευάσουν όπλα, να υποστηρίξουν πολέμους και να πιστέψουν στον Αμερικανικό Τρόπο Ζωής και στην Εξαίρεση.

Πυρηνικά όπλα, λέτε; Λοιπόν, οι ΗΠΑ έχουν μια πολιτική Πρώτης Χρήσης αλλά δε μιλούν γι' αυτήν όπως η Ρωσία. Σύμφωνα με το armscontrolcenter.org:

"Η τρέχουσα πολιτική των ΗΠΑ δεν περιορίζει την ικανότητα του προέδρου να διατάξει πυρηνική επίθεση για οποιονδήποτε λόγο ανά πάσα στιγμή. Ο στρατός μπορεί να απορρίψει μια εντολή που θεωρείται ότι παραβιάζει τους νόμους του πολέμου και υπάρχουν νομικές ανησυχίες σχετικά με τον ρόλο του Κογκρέσου που επιτρέπει τη χρήση δύναμης, αλλά ως θέμα ευρείας κατανόησης, ο πρόεδρος μπορεί να εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα όταν και εάν το επιλέξει».

Κίνα: All Talk

Η Κίνα μιλάει για ένα καλό παιχνίδι υποστηρίζοντας τη Ρωσία στα μέσα ενημέρωσης, αγοράζοντας τους πόρους και τις εταιρείες της, αλλά αρνείται να ανέβει στρατιωτικά και να πολεμήσει για να μπει στη μάχη. Η Ρωσία φέρει όλο το βάρος του ευρύτερου στόχου της δημιουργίας και της εναλλακτικής παγκόσμιας τάξης των ΗΠΑ που περιλαμβάνει τα BRIC, ένα σύμπαν που δεν εκφράζεται σε δολάρια και ένα αντίβαρο στην αμερικανική δύναμη. Το χέρι της Ρωσίας αναγκάστηκε από την ώθηση του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ να παρέμβει στην Ουκρανία, αλλά τώρα φαίνεται μια μακρινή ανάμνηση καθώς ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει και τα ακριβή αίτια πρέπει να αφεθούν στους ιστορικούς.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγηθεί η κόντρα Ρωσίας εναντίον Ουκρανίας και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ. Οι αρχικές πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν οι φιλορωσικές ιστοσελίδες Southfront και το Vineyard of the Saker, άφησαν πολλά να είναι επιθυμητά, αλλά οι συντάκτες αυτών των σελίδων πιστεύουν ότι η Ρωσία θα προσαρμοστεί γρήγορα.

Κλείνουμε με τον διάσημο αστρονόμο Δρ. Carl Sagan και ένα απόσπασμα από το Pale Blue Dot (PBD), το PBD είναι η Γη που φαίνεται από έναν δορυφόρο Voyager τέσσερα δισεκατομμύρια μίλια μακριά.

"Η Γη είναι μια πολύ μικρή σκηνή σε μια τεράστια κοσμική αρένα. Σκεφτείτε τα ποτάμια αίματος που χύθηκαν από όλους εκείνους τους στρατηγούς και τους αυτοκράτορες, έτσι ώστε, με δόξα και θρίαμβο, να γίνουν οι στιγμιαίοι κύριοι ενός κλάσματος μιας κουκκίδας. Σκεφτείτε τις ατελείωτες σκληρότητες που φέρνουν οι κάτοικοι μιας γωνιάς αυτού του pixel στους δυσδιάκριτους κατοίκους κάποιας άλλης γωνιάς, πόσο συχνές οι παρεξηγήσεις τους, πόσο πρόθυμοι είναι να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, πόσο ένθερμα τα μίσή τους… Οι στάσεις μας, η φανταστική μας σημασία, η αυταπάτη ότι έχουμε κάποια προνομιακή θέση στο Σύμπαν, αμφισβητείται από αυτό το σημείο χλωμού φωτός.Ο πλανήτης μας είναι μια μοναχική κηλίδα στο μεγάλο κοσμικό σκοτάδι που τον περιβάλλει. Στην αφάνεια μας, σε όλη αυτή την απεραντοσύνη, δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός ότι θα έρθει βοήθεια από αλλού για να μας σώσει από τον εαυτό μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail