Πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών επιμένει ότι βρίσκεται φυλακή για την αποκάλυψη της ρωσικής απειλής στην Τουρκία

Ο εβδομήντα οκτώ ετών Enver Altaylı, πρώην αξιωματικός πληροφοριών στην Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT) και σύμβουλος των πρώην πρωθυπουργών της Τουρκίας Turgut Özal και Süleyman Demirel, συνελήφθη το 2017 για φερόμενη συμμετοχή στο κίνημα Γκιουλέν, μια ομάδα επικριτική απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον περασμένο Νοέμβριο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 23 ετών και τεσσάρων μηνών για κατασκοπεία και τρομοκρατία.

Λεβέντ Κενέζ / Στοκχόλμη - nordicmonitor.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Altaylı αυτή την εβδομάδα μοιράστηκε μηνύματα στο Twitter μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία είναι ο κύριος λόγος για τη φυλάκισή του.

Ο Altaylı δηλώνει πως είναι το μόνο άτομο στην Τουρκία που κρατείται στη φυλακή από τουρκικά δικαστήρια επειδή έλαβε θέση κατά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), η οποία ήταν παλαιότερα γνωστή ως KGB.

Προσθέτει ότι η δυσφήμιση και τα αρνητικά δημοσιεύματα για αυτόν, ειδικά σε φιλοκυβερνητικά έντυπα, θα πρέπει να αξιολογηθούν στο πλαίσιο αυτών των πληροφοριών.

Ο Altaylı, ο οποίος γράφει πως είχε εργαστεί όλη του τη ζωή για να ενισχύσει την κυριαρχία και την ασφάλεια της Τουρκίας, ισχυρίστηκε ότι κατηγορήθηκε και τιμωρήθηκε ως κατάσκοπος και προδότης των ΗΠΑ εξαιτίας αυτών των απόψεων. Σύμφωνα με τον Altaylı, δυνάμεις και άτομα κοντά στη Ρωσία στην Τουρκία προσπάθησαν να τον φιμώσουν ρίχνοντάς τον στη φυλακή.

Υποστηρίζει ότι ο λόγος που στοχοποιήθηκε ήταν πως ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορούσαν να εξηγήσουν με ακρίβεια τη ρωσική απειλή στους τουρκικούς κρατικούς αξιωματούχους και τα βήματα που έπρεπε να γίνουν.

Ο Altaylı δηλώνει επίσης ότι είπε στους κρατικούς αξιωματούχους πως η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία θα μπορούσε να είναι μια Ρωσία με αυτοκρατορικούς στόχους και υποστήριξε ότι η Τουρκία πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της για την ασφάλεια, την ενέργεια και την εξωτερική πολιτική ανάλογα.

Ο Altaylı αποδίδει την καταγγελτική στάση του τουρκικού κοινού προς τη Δύση και το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του ρωσο-ουκρανικού πολέμου σε δραστηριότητες πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον Altaylı, κάθε χρόνο διατίθεται σοβαρή χρηματοδότηση στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών για τη δημιουργία μιας φιλορωσικής κοινής γνώμης σε άλλες χώρες του κόσμου.

«Στο πλαίσιο αυτού του ταμείου, πολλοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για την προπαγάνδα τους υπέρ της Ρωσίας, ό,τι κι αν γίνει», προσθέτει.

«Μπορεί να έχετε διαβάσει πως σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, σχεδόν το μισό τουρκικό κοινό πιστεύει ότι η Ρωσία δεν είναι υπεύθυνη για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία. Αυτή η κατάσταση αποδεικνύει ένα πράγμα: Αυτό το ρωσικό ταμείο πληροφοριών διαχειρίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Τουρκία. Όποιος διαχειρίζεται το τουρκικό μέρος αυτού του ταμείου, να του δοθεί ένα μετάλλιο από τη Ρωσία!» αναφέρει.

Πράγματι, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Metropoll που εδρεύει στην Άγκυρα, την οποία αναφέρει ο Altaylı, περισσότερο από το 48 τοις εκατό των Τούρκων θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες υπεύθυνες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. ενώ μόνο το 34 τοις εκατό πιστεύει πως ευθύνεται η Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail