Η Τουρκία εξετάζει να αποκαταστήσει το διάλογο με τον Ασαντ

Freepen.gr - Η κυβέρνηση της Τουρκίας εξετάζει το ενδεχόμενο έναρξης διαλόγου με τη συριακή κυβέρνηση, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Hürriyet επικαλούμενη άγνωστες πηγές.

Οι συζητήσεις θα περικλείουν τρία κρίσιμα θέματα – την προστασία της ενιαίας δομής του συριακού κράτους, τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και τη διασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής των προσφύγων, ανέφερε η Hürriyet.

Η ενότητα της Συρίας έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω των δραστηριοτήτων του αυτονομιστικού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη χώρα και στην αυτόνομη κουρδική περιοχή, ανέφερε η εφημερίδα. Αυτό διαβιβάστηκε στη συριακή πλευρά ενόψει της επίσκεψης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον περασμένο μήνα, ανέφερε η εφημερίδα.

Η διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή τουλάχιστον των μισών από τους Σύριους πρόσφυγες που διαμένουν στην Τουρκία στην πατρίδα τους, ανέφερε η Hürriyet, επικαλούμενη μια πηγή.

Η Άγκυρα πιστεύει ότι η επίσκεψη του Άσαντ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδεικνύει ότι χρειάζεται να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει νέα υποστήριξη, και πως αναζητήθηκαν διαφορετικά τα μέσα για τον σκοπό αυτό, ανέφερε η Hürriyet. Η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία προς όφελός της, λαμβάνοντας υπόψη τη βελτίωση των δικών της σχέσεων με τα ΗΑΕ, ανέφεραν οι πηγές. 
 
* photo: https://www.middleeasteye.net/opinion/will-erdogan-do-deal-assad-end-syria-standoff 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail