Το Αιγαίο είναι πράγματι Ελληνική λίμνη

Ούτε οριοθέτηση ΑΟΖ χρειάζεται με την Τουρκία, ούτε υφαλοκρηπίδας, ούτε διεθνή δικαστήρια και διαιτησία. Το μόνο που απαιτείται είναι μια κυβέρνηση με την πολιτική ευθιξία, την αξιοπρέπεια και το θάρρος να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο, για να αποκτήσει η χώρα μας αυτά που νόμιμα δικαιούται.

Σταύρος Καλεντερίδης

Βάσει της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας η Ελλάδα δικαιούται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 ν.μ. 

Αν το πράξει, τα Ελληνικά χωρικά ύδατα θα καλύπτουν το 71,2% του Αιγαίου (134.528 τ.χλμ.), τα τουρκικά χωρικά ύδατα το 8,7% του Αιγαίου (16.598 τ.χλμ.), και το υπόλοιπο 20,1% (37.807 τ.χλμ.) θα αποτελεί διεθνή ύδατα.

Με το 71% της συνολικής επιφάνειας του Αιγαίου να γίνεται Ελληνικό, όπως άλλωστε δικαιούται βάσει διεθνούς δικαίου η χώρα μας, πολύ απλά δεν μένει περιοχή προς οριοθέτηση ΑΟΖ / υφαλοκρηπίδας και επιλύεται η μοναδική ελληνοτουρκική διαφορά. 

Το Αιγαίο καθίσταται έτσι de facto Ελληνική θάλασσα.

Αυτό δικαιούται η Ελλάδα, αρκεί το πολιτικό προσωπικό να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας μας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail