Κεραυνοί Γάλλου υποψήφιου προέδρου για τον σκοτεινό ρόλο των ΗΠΑ στις σχέσεις Ευρώπης - Ρωσίας!


Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτρεψαν το σχέδιο για την ένωση της Ευρώπης και της Ρωσίας σε μια συνομοσπονδία, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Ερίκ Ζεμούρ στο περιοδικό Point. Έτσι απάντησε ο Γάλλος πολιτικός στην ερώτηση συνομιλητή του για τα λάθη της Ευρώπης σε σχέση με τη Μόσχα.

"Μετά την πτώση του κομμουνισμού, ο Φρανσουά Μιτεράν πρότεινε μια ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, η οποία θα περιλάμβανε τη Ρωσία. Οι Αμερικανοί ματαίωσαν αυτό το σχέδιο", εξήγησε ο Ζεμούρ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας υπενθύμισε επίσης τις ανεπιτυχείς προσπάθειες του πρώην ηγέτη της χώρας Ζακ Σιράκ να ενσωματώσει τη Ρωσία στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, για τις οποίες, κατά τη γνώμη του, ευθύνεται η Ουάσιγκτον.

«Κάθε φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προτιμούσαν πάντα την Ατλαντική συμμαχία και όχι την οργάνωση της ηπείρου από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, όπως είπε ο Σαρλ ντε Γκωλ», κατέληξε ο πολιτικός.

Νωρίτερα, ο Zemmour κατηγόρησε τον Πρόεδρο Emmanuel Macron για σκανδαλώδη υποταγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος χρησιμοποίησε δωρεάν τις υπηρεσίες της αμερικανικής εταιρείας συμβούλων McKinsey κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2017.

Ο Zemmour χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός μολονότι είναι απόγονος μεταναστών δεύτερης γενιάς και εβραίος το θρήσκευμα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail