Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να συνεχίσει τις εχθροπραξίες, είπε ο Λαβρόφ

Freepen.gr - Το Κίεβο ελέγχεται από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της, οι οποίοι πιέζουν την Ουκρανία να συνεχίσει τις εχθροπραξίες και το νέο προσχέδιο συνθήκης που παρουσίασε το Κίεβο, στο οποίο έχουν αλλάξει προηγουμένως συμφωνημένες ρήτρες, μιλά για αδυναμία της Ουκρανίας να διαπραγματευτεί, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι ένα μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας, ο Ντέιβιντ Αραχαμία, υπέγραψε το έγγραφο που εγκρίθηκε στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, αλλά υπάρχει μια απόκλιση από τις προηγουμένως συμφωνημένες θέσεις στο νέο σχέδιο συμφωνίας, το οποίο παρουσίασε το Κίεβο την προηγούμενη μέρα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, το Κίεβο συμφώνησε αρχικά πως οι εγγυήσεις ασφαλείας δε θα ισχύουν για την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, και οι στρατιωτικές ασκήσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν από την Ουκρανία μόνο με τη συγκατάθεση όλων των εγγυητριών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Ωστόσο, στο νέο σχέδιο εγγράφου, αυτή η παράγραφος αντικαθίσταται από την ανάγκη να ληφθεί η συγκατάθεση της πλειοψηφίας των εγγυητριών χωρών. 

"Αυτή η μη διαπραγμάτευση χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά τις πραγματικές προθέσεις του Κιέβου, τη γραμμή του να καθυστερεί και ακόμη και να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις μέσω μιας απομάκρυνσης από τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί" είπε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail