josealbafotos / pixabay |
Υπενθύμισε ότι πριν από δύο χρόνια ο πρόεδρος της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν ενέκρινε ένα νέο δόγμα επισιτιστικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τονΜισούστιν, η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του από τη γεωργική βιομηχανία είναι πολύ υψηλή.
«Η χώρα μας είναι πλήρως αυτάρκης -πάνω από 100%- σε σιτηρά και φυτικά έλαια, ψάρια και κρέας. Δηλαδή, στις δύο πρώτες θέσεις προηγούμαστε σχεδόν μιάμιση φορά από τους δείκτες του δόγματος Α. Αρκετά υψηλό επίπεδο -πάνω από 80%- σε πατάτες, γάλα και λαχανικά. Συχνά αυτά είναι προϊόντα μικρών και ιδιωτικών εκμεταλλεύσεων», είπε ο Μισούστιν.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίστηκαν οι επιδοτήσεις από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων εγχώριας παραγωγής και τα προγράμματα προνομιακής μίσθωσης. «Αυτό επέτρεψε στους αγρότες να αποκτήσουν περισσότερα από 32.000 τρακτέρ, μηχανές και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό», πρόσθεσε ο Μισούστιν.
«Υπάρχει κάτι που πρέπει να δουλέψουμε στη βιομηχανία: οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων χρειάζονται περισσότερους ρωσικούς σπόρους. Τώρα το μερίδιό τους είναι σχεδόν τα δύο τρίτα. Ο Πρόεδρος έθεσε ως στόχο την επίτευξη 75% ασφάλειας σε αυτόν τον τομέα σε οκτώ χρόνια. Θα αυξήσουμε την παραγωγή, ειδικά δεδομένης της τρέχουσας δύσκολης κατάστασης», πρόσθεσε ο Μισούστιν.
Σημείωσε ότι με την στήριξη της πολιτείας έχουν ήδη δημιουργηθεί 32 εκτροφεία και σποροπαραγωγή και τρία κέντρα αναπαραγωγής.