Η Ρωσία δε θεωρεί απειλή την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Bluesnap / pixabay
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δε θεωρεί την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία.

Η Φινλανδία και η Σουηδία άρχισαν να συζητούν για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη μακροπρόθεσμη ουδετερότητά τους και να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. 

Ο Πεσκόφ απάντησε στο ερώτημα του Sky News εάν θεωρεί την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ως υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία , η οποία «θα μπορούσε να οδηγήσει στη χρήση πυρηνικών όπλων».

"Τι εννοείς; Περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ; Όχι, δε νομίζω", είπε ο Πεσκόφ. Δήλωσε ότι δεν θεωρεί τις επιβληθείσες οικονομικές κυρώσεις και την πίεση που ασκείται ως υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία. "Όχι, ζούμε υπό κυρώσεις εδώ και μερικές δεκαετίες και έχουμε ήδη συνηθίσει σε αυτήν την κατάσταση. Αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για αυτές τις κυρώσεις πριν από ένα χρόνο...", είπε ο Πεσκόφ.

Η απόφαση της φινλανδικής ηγεσίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ θα ήταν στρατηγικό λάθος, θα έκανε τη χώρα στόχο για ρωσικά αντίποινα , σημείωσε νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail