Στρατηγική καμικάζι από το Κίεβο

Το καθεστώς του Κιέβου κινδυνεύει να χάσει μια μεγάλη μάχη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς οι Ουκρανοί μαχητές στη Μαριούπολη παραδίδονται μαζικά. Ανάμεσα στην εικόνα δειλών Ρώσων στρατιωτών, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αντιμετωπίζονται καλά και λαμβάνουν όλη την απαραίτητη ιατρική βοήθεια ως Αιχμάλωτοι Πολέμου.
 
southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Μέχρι στιγμής, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη.

Η πιο μαζική παράδοση από την έναρξη των εχθροπραξιών στην πόλη έγινε στις 12 Απριλίου. Περισσότεροι από 1.000 πεζοναύτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέθεσαν εθελοντικά τα όπλα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα επιτυχών επιθετικών ενεργειών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και μονάδων πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, 1.026 Ουκρανοί στρατιώτες της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών κατέθεσαν εθελοντικά τα όπλα και παραδόθηκαν.

Ο ουκρανικός στρατός υπερασπίστηκε ένα από τα δύο κύρια κέντρα αντίστασης, το εργοστάσιο Ilyich.

Μεταξύ των παραδοθέντων στρατιωτικών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υπάρχουν 162 αξιωματικοί, καθώς και 47 γυναίκες στρατιωτικοί.

151 τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έλαβαν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη επί τόπου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν όλοι στο Νοσοκομείο της πόλης της Μαριούπολης για νοσηλεία.

Οι παραδοθέντες Ουκρανοί στρατιωτικοί δίνουν ανεπίσημα συνεντεύξεις σε στρατιωτικούς ανταποκριτές στο έδαφος. Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται τη χρήση χημικών όπλων από τον ρωσικό στρατό εναντίον τους.

Την προηγούμενη μέρα, τα υπολείμματα των ουκρανικών στρατευμάτων που περικυκλώθηκαν στο έδαφος του εργοστασίου «Illicha» έκαναν μια ανεπιτυχή προσπάθεια να ξεφύγουν από την πόλη.

Μια ομάδα έως και 100 Ουκρανών στρατιωτών σε τεθωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να βγουν από το εργοστάσιο και να φύγουν από την πόλη προς βόρεια κατεύθυνση. Αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό τους απέτρεψαν. Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, 42 Ουκρανοί στρατιώτες κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν.

Μια άλλη μεγάλη ομάδα Ουκρανών στρατιωτικών παραδόθηκε στις 4 Απριλίου. 267 στρατιώτες και αξιωματικοί του 501 Ανεξάρτητου Τάγματος του Ουκρανικού Ναυτικού κατέθεσαν τα όπλα στη Μαριούπολη. Το τάγμα διατέθηκε στην 36η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Ουκρανικού Ναυτικού. Η μονάδα έχασε περισσότερο από το 50% του προσωπικού της που σκοτώθηκε και τραυματίστηκε στις μάχες για τη Μαριούπολη.

Ουκρανικές ομάδες διαλύονται καθημερινά η μία μετά την άλλη. Οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν ξέρουν τι να κάνουν με τους τραυματίες, δεν καταλαβαίνουν πού να στραφούν και τι να κάνουν μετά, γιατί η αντίσταση είναι άχρηστη και ουσιαστικά δεν έχουν απομείνει μάχιμες δυνάμεις. Παρά τις κύριες εθνικιστικές δυνάμεις που κρύβονται στο εργοστάσιο του Azovstal, έχουν απομείνει μόνο κάποιες ομάδες που φοβούνται να βγουν με λευκή σημαία στα ρωσικά στρατεύματα.

Με τη σειρά τους, στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ρώσου Υπουργείου Εξωτερικών, της DPR και της LPR, καθώς και δημοσιογράφοι επιτόπου μοιράζονται ενεργά πληροφορίες σχετικά με τη μεταχείριση των Ουκρανών στρατιωτικών που κρατούνται. Δε βασανίζονται, δεν τους κοροϊδεύουν. Λαμβάνουν όλη την απαραίτητη βοήθεια σε ρωσικά νοσοκομεία στη Μαριούπολη και σε κοντινές πόλεις.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε επίσης εξασφαλίσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για στρατιώτες των μονάδων εδαφικής άμυνας της AFU και ξένους μισθοφόρους για να εγκαταλείψουν τις περικυκλωμένες περιοχές της Μαριούπολης.

Οι ρωσικές μονάδες απευθύνονται τακτικά σε Ουκρανούς μαχητές, καλώντας τους να καταθέσουν τα όπλα τους ειρηνικά.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ απευθύνθηκε σε όσους εξακολουθούν να κρύβονται στα υπόγεια και τις σήραγγες του εργοστασίου Azovstal: «Ξέρετε ότι συμπεριφερόμαστε καλά στους κρατούμενους. Βγείτε έξω! Σκεφτείτε τη δική σας και τις οικογένειες των άλλων, όπως έκαναν περισσότεροι από χίλιοι πεζοναύτες σας σήμερα».

 
Ενώ ο ουκρανικός στρατός παραδίδεται μαζικά στη Μαριούπολη, το Κίεβο προκαλεί Ουκρανούς στρατιώτες που παραμένουν στην πόλη να επιχειρήσουν αποδράσεις και αντεπιθέσεις, υποσχόμενο στρατιωτική βοήθεια έξω από την πόλη. Μάλιστα στέλνοντας Ουκρανούς στρατιώτες να αυτοκτονήσουν.

Το Κίεβο χρειάζεται ήρωες — όχι μόνο ήρωες αλλά μάρτυρες, που σημαίνει νεκροί. Οι τακτικές της στοχεύουν στη διατήρηση της εικόνας των τρομερών, σκληρών Ρώσων. Η παράδοση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ετοιμότητα του στρατού να σταθεί «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

Ακόμη και οι αποτυχημένες απόπειρες διάσπασης παρουσιάζονται ως σύμβολο επιμονής και παράδειγμα του πώς να πεθάνεις για την πατρίδα. Οι Ναζί μαχητές που κρύβονται στο Azovstal περιμένουν τη μοίρα μεγάλων μαρτύρων και ηρώων, ακολουθώντας το παράδειγμα κάποιου είδους ουκρανικής «ουράνιας εταιρείας».

Ωστόσο, αφού έγινε φανερό ότι τίποτα δεν απειλεί τους Ουκρανούς στρατιώτες σε αιχμαλωσία, ο αριθμός των παραδοθέντων έχει δεκαπλασιαστεί, ολόκληρες μονάδες καταθέτουν τα όπλα.

Ωστόσο, ούτε τα ουκρανικά ούτε τα παγκόσμια ΜΜΕ δίνουν σημασία σε αυτό, γιατί το Κίεβο συνεχίζει να ανακοινώνει νέες νίκες καθημερινά. Ο Ζελένσκι σιωπά για την ήττα του ουκρανικού στρατού στη Μαριούπολη, αλλά δηλώνει περήφανα την κράτηση του φιλορώσου πολιτικού Medvedchuk, ζητώντας ήδη από το Κρεμλίνο την ανταλλαγή του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail