Τουρκία και ΗΑΕ σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για τη βελτίωση των σχέσεών τους

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους στις διμερείς σχέσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τσαβούσογλου και ο αλ Ναχιάν συζήτησαν το πρόγραμμα των επικείμενων επισκέψεων μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών, ανέφερε το Anadolu, επικαλούμενο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι δύο υπουργοί είχαν συναντηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πριν από δύο εβδομάδες.

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιδιώκουν να επιδιορθώσουν τους δεσμούς τους αφού ενεπλάκησαν σε χρόνια εχθρότητας για ζητήματα όπως το μέλλον της Λιβύης, η υποστήριξη της Άγκυρας στις πολιτικές ισλαμικές ομάδες και οι στενοί δεσμοί της με τον περιφερειακό αντίπαλο των ΗΑΕ, Κατάρ.

Για να εδραιώσει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις, ο de facto ηγέτης των ΗΑΕ, ο διάδοχος του Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, επισκέφθηκε την Τουρκία το Νοέμβριο, ανακοινώνοντας ένα ταμείο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις.

Το Φεβρουάριο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπογράφοντας 13 συμφωνίες συνεργασίας σε τομείς όπως η άμυνα και το εμπόριο.

Ο Τσαβούσογλου και ο αλ Ναχιάν αντάλλαξαν επίσης συγχαρητήρια μηνύματα για τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων του Ραμαζανιού που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανέφερε το Anadolu.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail