Οργή στο Βελιγράδι: Νατοϊκό μαχητικό ακολούθησε αεροσκάφος της Air Serbia από Μόσχα!

facebook.com/airserbia
Freepen.gr - Ένα επιβατικό αεροσκάφος της Air Serbia που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αγία Πετρούπολη προς το Βελιγράδι ακολουθήθηκε από βελγικά πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ την Παρασκευή ενώ πετούσε πάνω από τη Λιθουανία, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με την Vecernje novosti, η πτήση JU 671 προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου στη 1.50 μ.μ.

Αυτή είναι η δεύτερη τέτοια περίπτωση μέσα σε λίγες μέρες, αναφέρει το πρακτορείο Τανγιούγκ.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε αργά την Πέμπτη πως ο ρωσικός έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας ενημέρωσε τον αντίστοιχο σέρβικο την Τετάρτη ότι πολεμικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ ακολούθησε αεροσκάφος της Air Serbia στο ρωσικό εναέριο χώρο, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Λετονία.

Το επιβατικό αεροσκάφος πετούσε από τη Μόσχα στο Βελιγράδι, είπε ο Βούτσιτς σε συνέντευξή του στο RTS.



«Αύριο η κυβέρνηση θα στείλει αίτημα για πρόσθετες πληροφορίες από τους Ρώσους, αλλά θα ζητήσουμε και πληροφορίες από το ΝΑΤΟ για να δούμε ποιος προσπαθούσε να το παίξει έξυπνος και με ποια μαχητικά αεροσκάφη έθεταν σε κίνδυνο την πολιτική αεροπορία και τους πολίτες σε πτήση, και για να δούμε γιατί έπαιζαν τα έξυπνα παιδιά, ή αν ήταν απλώς μια σύμπτωση», είπε ο Βούτσιτς.

Ανέφερε ότι το αεροπλάνο του ΝΑΤΟ - που θυμίζει περισσότερο F-15 ή Eurofighter - πετούσε μόλις ένα χιλιόμετρο κάτω από το αεροσκάφος της Air Serbia.

Είπε ότι η Σερβία είχε τις ακριβείς συντεταγμένες όπου εμφανίστηκε το πολεμικό αεροσκάφος.

«Το λέω για να καταλάβετε την έκταση της πίεσης που αντιμετωπίζουμε, καθώς η Σερβία είναι η μόνη χώρα που έχει διατηρήσει τις πτήσεις προς Μόσχα και Αγία Πετρούπολη στο ίδιο επίπεδο», είπε ο Βούτσιτς.

«Δεν θυμάμαι καθόλου οι πτήσεις Κίεβο-Λονδίνο, Κίεβο-Βουδαπέστη ή Κίεβο-Βιέννη να είχαν σταματήσει όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Σερβία», πρόσθεσε ο Βούτσιτς ειρωνικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail