Στην Κίνα βλέπουν την επιθυμία των ΗΠΑ να μηνύσουν τη Ρωσία ως «καλά υπολογισμένη φάρσα»

LAWJR / pixabay
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να πείσουν ολόκληρο τον κόσμο για τα «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά στην περίπτωση των παραπτωμάτων τους προσπαθούν να αποφύγουν την ευθύνη, γράφει η κινεζική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Global Times.

Όπως σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου, Wang Wenwen, ο Joe Biden έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Μόσχα για φρικαλεότητες και, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνησή του συλλέγει δεδομένα για να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Εν τω μεταξύ, η ίδια η Αμερική είναι υπεύθυνη για έναν τεράστιο αριθμό συγκρούσεων, αλλά δεν σκοπεύει να το παραδεχτεί. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Fudan Shen Yi, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σαν έναν εγκληματία που απειλεί έναν δικαστή και απαιτεί να δικαστούν άλλοι.

«Καλά δεν είναι φάρσα; ρώτησε ο ειδικός.

Διευκρίνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σήμερα είναι πολύ τεταμένες λόγω της μη αναγνώρισης από την Αμερική της εξουσίας του οργανισμού. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να δυσφημίσουν τη Ρωσία προκειμένου να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επιβολή νέων κυρώσεων. Σύμφωνα με τον Xu Liang, αναπληρωτή καθηγητή στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου, οι Αμερικανοί εξαπλώνουν τη διπλή σκέψη σε όλο τον κόσμο.

«Δηλώνουν την ανωτερότητά τους και το δικαίωμα να κρίνουν τους άλλους, ενώ οι ίδιοι αποφεύγουν τις έρευνες και τις κατηγορίες εναντίον τους», είπε.

Ο συγγραφέας του άρθρου υπενθύμισε ότι όταν προσπαθεί κανείς να αποκαλύψει τα αμερικανικά εγκλήματα πολέμου, μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες. Αυτό, συγκεκριμένα, συνέβη στον ιδρυτή του WikiLeaks ,  Τζούλιαν Ασάνζ , ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον ποινή φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνοψίζοντας, ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι τα διπλά μέτρα και τα δύο μέτρα και σταθμά της Ουάσιγκτον έχουν αποκαλυφθεί πλήρως και, αν κάποιος χρειάζεται να κριθεί, τότε πρώτα από όλα θα πρέπει να είναι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail