Αντώναρος: "Ο Μητσοτάκης δεν τολμά να αγγίξει ούτε τον Πίνατ, μου είπαν"

“Ο διπλανός μου με κοίταξε με προσποιητά βλοσυρό ύφος σαν να μου έλεγε “συγκρατήσου”. Εγώ κάτω από το τραπέζι τον σκούντηξα με το πόδι μου για να μη σκάσουμε στα γέλια”. Έτσι μου περιέγραψε κορυφαίος υπουργός τη δήθεν χαριτωμένη απειλή Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι είναι πρόθυμος να απαλλάξει όσους υπουργούς αμελούν τα καθήκοντά τους για να ασχοληθούν υπέρ το δέον με την επανεκλογή τους."Αλληλοκοιταχθήκαμε όλοι μεταξύ μας σαν να αναρωτιόμασταν τι μας λέει τώρα το παληκάρι".

Ευάγγελος Αντώναρος 

Ο Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Όχι μόνο στη χώρα. Αλλά και μέσα στην κυβέρνηση που ο ίδιος — έτσι υποτίθεται τουλάχιστον — έχει συνθέσει. Σχεδόν κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά, εκτός από κάτι υφυπουργούς δεύτερης διαλογής. "Προσπαθεί να πουλήσει μαγκιά, αποφασιστικότητα κι αντριλίκι, ενώ στην ουσία ούτε τον Πήνατ, το σκυλάκι του γραφείου του, δεν τολμάει να αγγίξει και χώνεται ανάμεσα στα πόδια των επίσημων επισκεπτών του Μαξίμου", συμπλήρωσε ο συνομιλητής μου.

Με τέτοιες στοχευμένες “διαρροές” στα μέσα ενημέρωσης ο ατάλαντος γόνος επιχειρεί να αποδείξει ότι είναι κύριος της κατάστασης. Κι ας ξέρει ότι όσες φορές προσπάθησε να μετακινήσει βασικούς υπουργούς από τη θέση τους έφαγε τα μούτρα του. Εισέπραξε “όχι”, προκλήσεις και λοιδωρίες. "Ας βάλει πρώτα τάξη στα του οίκου του και μετά βλέπουμε", μου ολοκλήρωσε την περιγραφή ο συνομιλητής μου.

Φαντάζομαι ότι εννοούσε την κατάσταση μέσα στο Μαξίμου όπου — όπως τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας —όλοι είναι εναντίον όλων. Κι ας χρωστούν τις θέσεις κλειδιά που έχουν στον Μητσοτάκη. Εκτός κι αν είχε κατά νου κάτι άλλο που ομολογουμένως δεν έπιασα με τη πρώτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail