Μετά το πετρέλαιο και το ηλιέλαιο, η Ινδία σχεδιάζει να διπλασιάσει τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα

Giglio_di_mare / pixabay
Η Ινδία κλίνει προς τη συνέχιση της εισαγωγής άνθρακα οπτανθρακοποίησης από τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός χάλυβα της χώρας.

«Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της εισαγωγής άνθρακα οπτανθρακοποίησης από τη Ρωσία», είπε ο Ramchandra Prasad Singh σε συνέδριο στο Νέο Δελχί, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Η Ινδία σχεδιάζει να διπλασιάσει τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα οπτανθρακοποίησης, ένα βασικό συστατικό για την παραγωγή χάλυβα, είπε ο υπουργός. Είπε πως η χώρα είχε εισαγάγει 4,5 εκατομμύρια τόνους, αλλά δεν ανέφερε την περίοδο στην οποία αναφερόταν.

Οι «ομαλές προμήθειες» από τη Ρωσία άνθρακα οπτανθρακοποίησης έχουν επηρεαστεί, είπε ο Σινγκ, σε μια προφανή αναφορά στον πόλεμο. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα πλοία που μεταφέρουν τουλάχιστον 1,06 εκατομμύρια τόνους άνθρακα οπτανθρακοποίησης, που χρησιμοποιείται κυρίως για τη χαλυβουργία και θερμικό άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πρόκειται να παραδώσουν το καύσιμο στα λιμάνια της Ινδίας αυτόν τον μήνα, τη μεγαλύτερη ποσότητα από τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Kpler.

Η Ρωσία, συνήθως ο έκτος μεγαλύτερος προμηθευτής οπτάνθρακα και θερμικού άνθρακα της Ινδίας, θα μπορούσε να αρχίσει να προσφέρει πιο ανταγωνιστικές τιμές σε Κινέζους και Ινδούς αγοραστές καθώς οι Ευρωπαίοι και άλλοι πελάτες απορρίπτουν τη Ρωσία λόγω κυρώσεων, λένε οι έμποροι.

Το εμπόριο θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί από μια συμφωνία διαπραγμάτευσης σε ρούβλια, είπαν οι έμποροι.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail