Η Πολωνία χαρακτήρισε τη Γερμανία το βασικό τροχοπέδη για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

DavidRockDesign / pixabay
Freepen.gr - Η θέση του Βερολίνου δεν επιτρέπει τις πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου.

"Στην Ευρώπη, η κατάσταση είναι πολύ απλή. Όλα φαίνονται στις συνόδους κορυφής. Η Γερμανία είναι το βασικό τροχοπέδη για τις πολύ αποφασιστικές κυρώσεις", είπε ο πολιτικός.

Ταυτόχρονα, διέψευσε την άποψη ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δεν υποστηρίζει τις αντιρωσικές κυρώσεις.

"Ο Όρμπαν δεν επιβράδυνε τις κυρώσεις. Τα κράτη που επιβραδύνουν είναι οι μεγάλες χώρες, εκείνοι που φοβούνται για την επιχείρησή τους, φοβούνται τις συνέπειες, και ενδεχομένως κάτι άλλο. Οι κυριότεροι που επιβραδύνουν είναι οι μεγαλύτερες και τις πλουσιότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης», συνέχισε ο Μοραβιέτσκι.

Επίσης ζήτησε την επιβολή «ισχυρών κυρώσεων στη ρωσική κοινωνία» και την απαγόρευση έκδοσης οποιασδήποτε βίζας στους Ρώσους, εκτός από ανθρωπιστικές. Κατά τη γνώμη του, μόνο όσοι θέλουν να φύγουν από τη Ρωσία θα πρέπει να λαμβάνουν βίζα.

Το ερώτημα είναι αν ανέλυσε τα γεωπολιτικά σχέδια της χώρας του για την ευρύτερη περιοχή όπως οι εδαφικές βλέψεις για τα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας αλλά και τη μετατροπή της Πολωνίας σε ενεργειακό κόμβο. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail