Η Ευρώπη θα χάσει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό χωρίς τη Ρωσία, αναφέρει ειδικός

Alexey_Hulsov / pixabay
Freepen.gr - Χωρίς συνεργασία με τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα, η Ευρώπη είναι καταδικασμένη να χάσει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και να οδηγηθεί σε αυτοκαταστροφή, δήλωσε ο Andrey Konoplyanik, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου RAS για την Έρευνα Συστημάτων στην Ενέργεια.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις συμβάσεις αερίου από μη φιλικές χώρες, εάν δεν πληρώσουν σε ρούβλια από την 1η Απριλίου.

Αργότερα, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η απόφαση του προέδρου να πληρωθεί σε ρούβλια το φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε μη φιλικές χώρες ελήφθη ώστε η Ρωσία να μην στερηθεί δολάρια και ευρώ για το φυσικό αέριο λόγω κυρώσεων.

«Χωρίς συνεργασία με τη Ρωσία (στον τομέα της ενέργειας), η Ευρώπη είναι καταδικασμένη όχι μόνο να χάσει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, σήμερα είναι ήδη ο πιο αδύναμος κρίκος εκεί, αλλά οι περαιτέρω κίνδυνοι αυτοκαταστροφής της Ευρώπης θα αυξηθούν πραγματικά», είπε κατά τη διάρκεια της συζήτηση «Αέριο για ρούβλια: νέα πραγματικότητα για την Ευρώπη;» .


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail