Επίθεση με πυραύλους κατά τουρκικής βάσης στο βόρειο Ιράκ

Freepen.gr - Το βράδυ της Δευτέρας, έλαβε χώρα επίθεση με πυραύλους που είχε στόχο την τουρκική στρατιωτική βάση Bashiqa κοντά στη Μοσούλη. Ο περιφερειακός ηγέτης της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK), Xeyas Surçi, ανέφερε πως η στρατιωτική βάση είχε ήδη χτυπηθεί από πυραύλους νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η επίθεση αφορούσε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από αγνώστους στην τουρκική βάση. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση κατά των δυνάμεων κατοχής, αναφέρει το πρακτορείο Firat
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την εκδοχή, φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στη στρατιωτική βάση ή θύματα.

Το Νότιο Κουρδιστάν φιλοξενεί 40 επίσημες τουρκικές στρατιωτικές βάσεις και αμέτρητες ανεπίσημες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών. Η παρουσία των Τούρκων κατακτητών σχετίζεται πρωτίστως με τη συνεργασία της κυβέρνησης του KDP του Νοτίου Κουρδιστάν με τον τουρκικό φασισμό.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail