Η Τουρκία προειδοποιεί ότι θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με τη Ρωσία

geralt / pixabay
Freepen.gr - Η Τουρκία προειδοποίησε την Τρίτη πως μπορεί να χρειαστούν «δεκάδες χρόνια» για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Δύσης και Ρωσίας μετά την απόφαση της Μόσχας να εισβάλει στην Ουκρανία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Φυσικά, βλέπουμε την έναρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή εμφάνιση στα ΜΜΕ με τον επισκεπτόμενο Ούγγρο ομόλογό του Peter Szijjarto.

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το αναπληρώσουμε. Μπορεί να χρειαστούν δεκάδες χρόνια για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα βήματα για κατάπαυση του πυρός».

Η Τουρκία, η οποία έχει θερμές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία, προσπαθεί να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της σχεδόν δίμηνης σύγκρουσης.

Ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά drones, αλλά απέφυγε να συμμετάσχει στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Η Τουρκία έχει φιλοξενήσει δύο γύρους συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών στο παρελθόν, κατηγορώντας τους ισχυρισμούς για ρωσικές θηριωδίες στο προάστιο Bucha του Κιέβου και μια πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk για κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

«Παρά τις μεταβαλλόμενες συνθήκες στο πεδίο, πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να λειτουργήσει η διπλωματία», είπε ο Τσαβούσογλου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail