Γερμανός βιομήχανος: Απειλούμαστε με κατάρρευση αν γίνει εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Ο επικεφαλής της γερμανικής χημικής εταιρείας Leuchtstoffwerk Breitungen, Wolfgang Eisenberg, δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δε συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας κι επομένως οι περιορισμοί είναι άχρηστοι.

Ο επικεφαλής της εταιρείας αντιτάχθηκε στην ιδέα της επιβολής εμπάργκο στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς, κατά τη γνώμη του, αυτό δε θα επηρέαζε με κανέναν τρόπο την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

"Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου απλά δε συμμετέχει στις κυρώσεις. Η Ινδία είναι χαρούμενη που μπορεί να πάρει πετρέλαιο σε τιμή έκπτωσης. Είναι πραγματικά μια λύση; Επίσης, δεν πρέπει να αποδυναμώνουμε τους εαυτούς μας με κυρώσεις περισσότερο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλά αυτό είναι αυτό ακριβώς που θα κάναμε με εμπάργκο φυσικού αερίου», είπε ο Eisenberg.

Ο Γερμανός βιομήχανος διευκρίνισε ότι σε περίπτωση άρνησης του μπλε καυσίμου από τη Ρωσία, η επιχείρησή του θα μπορούσε κυριολεκτικά να μείνει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και θα αναγκαζόταν να μειώσει την παραγωγή κατά ένα τρίτο στο 50%, καθώς και να μειώσει τις πωλήσεις και τις θέσεις εργασίας.

«Όταν διακόπτεται η παροχή φυσικού αερίου, απειλούμαστε με κατάρρευση ολόκληρων αλυσίδων παραγωγής με μοιραίες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες», κατέληξε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail