Η Ουγγαρία εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώσει σε ρούβλια τις προμήθειες φυσικού αερίου

GDJ / pixabay
Freepen.gr - Η Ουγγαρία εργάζεται για μια τεχνική λύση στο ζήτημα της πληρωμής για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, δήλωσε την Τετάρτη ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Peter Szijjarto.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χώρα του θα πρέπει να εκπληρώσει «την πρώτη της υποχρέωση πληρωμής προς την Gazprom» στα τέλη Μαΐου και επεξεργάζεται μια τεχνική λύση.

Ο Szijjarto κατέστησε επίσης σαφές πως η Ουγγαρία θα αποφασίσει για το θέμα της πληρωμής για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου σε επαφές με τη Μόσχα και δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών ή να υποκύψει στις πιέσεις της ηγεσίας της ΕΕ.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Ουγγαρία υπέγραψε δύο μακροπρόθεσμες συμβάσεις με την Gazprom για την προμήθεια συνολικά 4,5 δις κυβικών μέτρων καυσίμου ετησίως μέσω αγωγών μέσω Σερβίας και Αυστρίας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Η συμφωνία έχει οριστεί για 15 χρόνια και μπορεί να αναθεωρηθεί 10 χρόνια μετά την εφαρμογή της. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail