Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποίησε για αναταραχή εάν διακοπεί αμέσως το ρωσικό αέριο

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα, Ρόμπερτ Χάμπεκ επιβεβαίωσε τις ρωσικές εκτιμήσεις ότι η άμεση διακοπή του φυσικού αερίου της χώρας αυτής από τη Γερμανία θα προκαλούσε αναταραχή στην καρδιά αυτού του Ευρωπαίου ηγέτη. Σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως «ένα άμεσο εμπάργκο στο [ρωσικό φυσικό] φυσικό αέριο θα απειλούσε την κοινωνική ειρήνη στη Γερμανία», αν και ένα τέτοιο σενάριο όντως εξετάζεται σοβαρά λόγω της τεράστιας πίεσης που ασκείται στην ΕΕ από τους Αμερικανούς άρχοντές της τον τελευταίο καιρό. Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει είναι η απροθυμία του μπλοκ να συμμορφωθεί με τη γεωοικονομική κίνηση τζούντο του Προέδρου Πούτιν στα τέλη του περασμένου μήνα, σύμφωνα με την οποία οι νεοχαρακτηρισθείσες μη φιλικές χώρες, όπως τα μέλη της ΕΕ, θα πληρώνουν για το φυσικό αέριο με ρούβλια.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Όλα αυτά δείχνουν πόσο θεμελιωδώς η συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε τη γεωστρατηγική κατάσταση στην Ευρώπη. Πριν από την έναρξη αυτής της εκστρατείας, το μπλοκ βίωνε ήδη μαζικές αναταραχές λόγω της άρνησης του πληθυσμού του να συνεχίσει να συμμορφώνεται με αυτό που πολλοί από αυτούς θεωρούσαν ως πολιτικά υποκινούμενες επιδημιολογικές πολιτικές που επέβαλαν οι κυβερνήσεις τους. Τώρα, ωστόσο, η Γερμανία μπορεί να περιέλθει σε μια ακόμη πιο έντονη κρίση σε περίπτωση που οι ΗΠΑ την πιέσουν επιτυχώς να διακόψει αμέσως τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου. Αυτή η πρόβλεψη που δενς έγινε από κανέναν άλλον αλλά από τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων θα πρέπει να οδηγήσει σε επανεξέταση της αξιολόγησης της Ρωσίας.

Μέχρι αυτό το σημείο, θεωρείτο ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από τη λεγόμενη «ρωσική προπαγάνδα» για να κάνει κανείς μια τέτοια πρόβλεψη, αλλά τώρα είναι κυριολεκτικά η επίσημη θέση της ίδιας της γερμανικής κυβέρνησης. Δεδομένων των «πολιτικά ορθών» προτύπων που επιβλήθηκαν στον πληθυσμό από τους ηγέτες τους, η κοινωνία δεν μπορεί να ρωτήσει ανοιχτά γιατί η Γερμανία «παπαγαλίζει τη ρωσική προπαγάνδα» αφού η Μόσχα δεν μπορεί ποτέ να επεκταθεί σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, όσοι από τον πληθυσμό θυμούνται την προηγούμενη αφήγηση που μόλις ανακαλέστηκε, πιθανότατα θα αρχίσουν να αμφισβητούν τι πραγματικά συμβαίνει και ενδεχομένως να δυσπιστούν απέναντι στην «επίσημη αφήγηση» ακόμη περισσότερο από ό,τι ήδη.

Το μάθημα που πρέπει να μάθουμε είναι ότι ακόμη και οι λεγόμενοι «αντίπαλοι» όπως η Ρωσία είναι μερικές φορές σωστοί στις εκτιμήσεις τους, ακόμη κι αν κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να τις κάνουν για εν μέρει απώτερα κίνητρα, όπως για να προκαλέσουν πανικό ή/και να επηρεάσουν τη χάραξη πολιτικής. 

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ωστόσο, η Ρωσία και εκείνοι που συμμερίζονται την πολυπολική κοσμοθεωρία της προσπαθούσαν απλώς να ευαισθητοποιήσουν τις μάζες για τις αλληλένδετες ανθρωπιστικές και πολιτικές συνέπειες που συνδέονται με την δυνητικά άμεση διακοπή φυσικού αερίου από τη Γερμανία. Η αυτοπροκαλούμενη αποσταθεροποίηση της μεγαλύτερης χώρας της ΕΕ θα εξυπηρετούσε μόνο τα αμερικανικά συμφέροντα αποδυναμώνοντας τον οικονομικό της αντίπαλο, αν και αυτός είναι ο πιθανός λόγος που θέλει αυτό το σενάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail