Η άρνηση της Σερβίας να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας κοστίζει ακριβά, λέει ο Βούτσιτς

Freepen.gr - Η Σερβία δέχεται σοβαρή πίεση από τη Δύση λόγω της άρνησής της να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Αν επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία, θα πάρω όποιο βραβείο θέλετε. Θα με δοξάσουν όλοι, θα πουν ότι είμαι ο μεγαλύτερος δημοκράτης στον κόσμο, αν και μέχρι χθες με έλεγαν αυταρχικό και ημι-αυτοκρατικό… Μας κοστίζει ακριβά το γεγονός πως δεν υποστηρίζουμε τις κυρώσεις. Πιο ακριβά από όσο νομίζετε. Οι αρχές μας είναι να μην υποστηρίζουμε κυρώσεις σε κανέναν, επειδή γνωρίζουμε από τη δική μας εμπειρία πόσο ανήθικο είναι να επιβάλλουμε κυρώσεις. Πόσο μάταιο είναι», είπε ο Σέρβος ηγέτης στο TV Pink.

Υπενθύμισε επίσης πως «η Ρωσία πάντα υποστήριζε την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας από το 2001», αν και υπενθύμισε ότι η Μόσχα προσχώρησε στην απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τη Σερβία από το 1992 έως το 1996.

«Αλλά ήταν μια άλλη εποχή… Και δεν ψάχνω για δικαιολογία για να δικαιολογήσω τα βήματά μου σε σχέση με αυτούς που μας βοήθησαν σε άλλα σημαντικά θέματα και μην ξεχνάτε ποιος άσκησε βέτο στο βρετανικό ψήφισμα το 2015 (για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα) στον ΟΗΕ», τόνισε ο Βούτσιτς.

Παράλληλα, είπε ότι η Σερβία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν επέβαλε κυρώσεις.

"Κάποιοι βγαίνουν για να διαμαρτυρηθούν και λένε: Ο Βούτσιτς είναι προδότης. Προδότης της Ρωσίας; Η μόνη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις <...> Και είμαστε μια τόσο μικρή χώρα", είπε.


 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail