4,5 εκατομμύρια Τούρκοι είδαν να τους κόβουν ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο!

Freepen.gr - Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία είδαν τις παροχές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου τους να διακόπτονται το 2021, αφού απέτυχαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους εν μέσω εκτίναξης των τιμών της ενέργειας στη χώρα, σύμφωνα με νέα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Cumhuriyet.

Συνολικά 3,4 εκατομμύρια καταναλωτές παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και περίπου 1,09 εκατομμύρια καταναλωτές εταιρειών διανομής φυσικού αερίου αντιμετώπισαν διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου πέρυσι λόγω απλήρωτων λογαριασμών, σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε από το υπουργείο ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και ο αντιπρόεδρος Ahmet Akın, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι Τούρκοι καταναλωτές αντιμετώπισαν μείωση της αγοραστικής τους δύναμης λόγω του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού, ο οποίος έφτασε το 61,1% τον Μάρτιο, επεκτείνοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενεργειακής Αγοράς της Τουρκίας (EPDK) δίνει στους καταναλωτές περίοδο χάριτος πέντε και 15 ημερών μετά την ημερομηνία λήξης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, αντίστοιχα, πριν τους κόψουν.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, κατά μέσο όρο 378.000 καταναλωτές αποκόπηκαν από φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια μηνιαίως το 2021.

«Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν το βάθος της κρίσης στη χώρα μας», είπε ο Ακίν του CHP, σημειώνοντας πως τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν καν τη μεγάλη αύξηση των τιμών στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail