Η Ρωσία απείλησε να χτυπήσει το Κίεβο εάν η Ουκρανία συνεχίσει τις δολιοφθορές

RIA Novosti
Freepen.gr - Η Ρωσία θα χτυπήσει στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων εάν συνεχιστούν οι απόπειρες δολιοφθοράς στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

«Βλέπουμε απόπειρες δολιοφθοράς και χτυπήματα από ουκρανικά στρατεύματα σε αντικείμενα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο στρατός μέχρι στιγμής απέχει», είπε.

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης, Ουκρανοί μαχητές έχουν επανειλημμένα πραγματοποιήσει δολιοφθορές στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας. Έτσι, στις 29 Μαρτίου, επιτέθηκαν στην περιοχή Belgorod με πυραύλους Tochka-U, που προκάλεσαν εκρήξεις και πυρκαγιά στην αποθήκη που είχε αναπτυχθεί στην προσωρινή θέση της στρατιωτικής μονάδας ενώ οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν. 

Τρεις ημέρες αργότερα, την 1η Απριλίου, δύο ουκρανικά ελικόπτερα εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος και έπληξαν με πυρά μια αποθήκη πετρελαίου στο Μπέλγκοροντ και στη συνέχεια ένα τυπογραφείο στο βιομηχανικό πάρκο Severny. 

* πληροφορίες RIA

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail