Οι Κούρδοι με τα κορίτσια τους ΛΙΑΝΙΣΑΝ τους Τούρκους - Έστειλαν 34 στρατιώτες στον άλλο κόσμο!

Freepen.gr -
Το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) δημοσίευσε νέες πληροφορίες για την εισβολή του τουρκικού στρατού στο [νότιο Κουρδιστάν] βόρειο Ιράκ, η οποία ξεκίνησε στις 17 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του HPG, οι επιθέσεις συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην περιοχή Zap και στο Werxelê ορεινός όγκος στο Avaşîn. Οι Κούρδοι αντάρτες προβάλλουν αδιάκοπη αντίσταση. Στις ενέργειες που αναφέρονται στην ανακοίνωση, οι οποίες καλύπτουν ευρεία περιοχή και πραγματοποιούνται με σύγχρονες αντάρτικες τακτικές, έχουν χάσει τη ζωή τους 34 στρατιώτες του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με στοιχεία του HPG. Άλλοι έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν και ένα drone χτυπήθηκε.

Avaşîn

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες, το γραφείο Τύπου του HPG δήλωσε ότι η γυναικεία ομάδα του YJA Star χτύπησε τις δυνάμεις εισβολής στην περιοχή Werxelê με βαρέα όπλα στις 3:30 το μεσημέρι της Τρίτης. Δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στη δράση.

Την ίδια μέρα, στις 17:30 και στις 17:50, πραγματοποιήθηκαν ενέργειες δολιοφθοράς κατά στρατιωτών που κινούνταν στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες.

Zap

Στο τμήμα της περιοχής αντίστασης Werxelê που βρίσκεται στην περιοχή Zap, αντάρτες χτύπησαν τις δυνάμεις κατοχής από δύο πλευρές στις 18 Απριλίου, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη.

Στην περιοχή Karker της περιοχής Zap, αντάρτες έπληξαν τουρκικά ελικόπτερα στις 9 το βράδυ της 17ης Απριλίου, καθώς έριχνε στρατεύματα στο Girê Şehîd Ciwan. Στη συνέχεια τα ελικόπτερα απομακρύνθηκαν χωρίς να προσγειωθούν. Την επόμενη μέρα, ένας στρατιώτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην περιοχή Κάρκερ, καθώς ο στρατός έφτιαχνε θέση. Μια άλλη θέση υπό κατασκευή έγινε στόχος ανταρτών δύο φορές με βαρύ οπλισμό. Στις 7 το πρωί της Τρίτης, ένα drone χτυπήθηκε στο Girê Şehîd Ciwan. Ακολούθησε μια ενέργεια με βαρέα όπλα στις 11 το πρωί που σκότωσε έξι στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους τέσσερις.

 
Στην περιοχή αντίστασης του Şehîd Rûstem, μια τουρκική μονάδα που σταθμεύει στο Girê Şehîd Agir χτυπήθηκε στη 1 μ.μ. της 18ης Απριλίου, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη.

Επίσης τη Δευτέρα, τουρκικά στρατεύματα επιχείρησαν να εισέλθουν στην περιοχή αντίστασης Kunîşka τρεις φορές. Οι αντάρτες μπόρεσαν να σταματήσουν την προέλαση και να αναγκάσουν τους στρατιώτες να υποχωρήσουν. Στη συνέχεια η περιοχή υποβλήθηκε σε μαζικούς βομβαρδισμούς. Στις 3:30 το μεσημέρι της Τρίτης έγινε νέα προσπάθεια του τουρκικού στρατού, η οποία και πάλι απωθήθηκε.

Ομοίως, τη Δευτέρα, μια προέλαση προς το Girê Şehîd Tufan αποτράπηκε από τους αντάρτες με τη χρήση βαρέων όπλων δύο φορές. Την Τρίτη στις 9:20 και στις 11 το πρωί, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέργεια δολιοφθοράς στην περιοχή.

Στις 19 Απριλίου, οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις προέλασαν από την ελεγχόμενη από το KDP πόλη Şîladizê προς την περιοχή αντίστασης Kuro Jahro για να λάβουν θέσεις στο Girê Şehîd Şemdîn. Οι αντάρτες χρησιμοποίησαν τακτικές δολιοφθοράς κατά της απόπειρας κατοχής και σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες. Οι στρατιωτικές κινήσεις στην περιοχή της Şîladizê συνεχίστηκαν. Στο Girê Şehîd Çiyager, δύο στρατιώτες πυροβολήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές του YJA Star την ίδια μέρα. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αντάρτικη δράση με επικεφαλής και πάλι τη γυναικεία ομάδα του YJA Star εναντίον τουρκικής μονάδας που προσπαθούσε να στήσει στρατόπεδο στο Kuro Jahro. Πέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός. Στο Girê Şehîd Harûn, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε επιχείρηση δολιοφθοράς στις 10 το πρωί της 19ης Απριλίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail