Βερολίνο: Ο γερμανικός στρατός δεν μπορεί να προμηθεύσει βαρέα όπλα στο Κίεβο

tvjoern / pixabay
Η Γερμανία δεν μπορεί να στείλει βαριά όπλα στην Ουκρανία από τις προμήθειες της Bundeswehr, δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης από τα κανάλια RTL και n-tv.

Η Λάμπρεχτ είπε ότι θα ήταν επομένως απαραίτητο να δημιουργηθεί αυτό που είναι γνωστό ως κυκλική ανταλλαγή με εταίρους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που σημαίνει πως θα μπορούσαν να προμηθεύονται όπλα στην Ουκρανία από άλλες χώρες, τις οποίες η Γερμανία θα μπορεί αργότερα να αποζημιώσει. Επίσης, θα μπορούσαν να παραδοθούν σοβιετικά όπλα, είπε η υπουργός. "Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και διάφορες εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να εκφορτώσουν μεμονωμένες χώρες. Αυτήν την στιγμή το συζητάμε και τα πράγματα τρέχουν πολύ γρήγορα", εξήγησε η Λάμπρεχτ. Ερωτηθείς πότε η Ουκρανία θα μπορούσε να αποκτήσει αυτόν τον βαρύ οπλισμό, η υπουργός Άμυνας είπε ότι «θα μπορούσε να συμβεί εντός ημερών».

Η πρόταση κυκλικής ανταλλαγής υποβλήθηκε νωρίτερα από τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος ενεργεί επίσης ως υπουργός Οικονομίας και Δράσης για το Κλίμα.

Μετά από συνάντηση με δυτικούς ηγέτες την Τρίτη, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό από προμήθειες για τον οπλισμό της Ουκρανίας. Ωστόσο, το Κίεβο θα μπορούσε να αγοράσει όπλα από γερμανικές αμυντικές εταιρείες και αυτές οι αγορές θα αποπληρωθούν στη συνέχεια, πρόσθεσε. Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ δήλωσε νωρίτερα ότι το Κίεβο χρειάζεται βαρύ οπλισμό και πως η εύρεση δικαιολογιών για να μην προμηθεύεται είναι άκαιρη.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail