Γιατί οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας…δεν αποδίδουν, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί -11% - Λάθος η πολιτική της Ελλάδος κατά Putin

Λάθος η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης κατά της Ρωσίας - Η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας μετά από το σοκ των κυρώσεων πρωτοφανούς εύρους και διαστάσεων θα συρρικνωθεί μόλις 11,2% το 2022. 

Από: bankingnews.gr

Να σημειωθεί ότι ιστορικά η Ρωσία έχει δει και μεγαλύτερες μειώσεις…
Με το ΑΕΠ στα 1,78 τρισεκ. δολάρια το 2021, το 2022 θα συρρικνωθεί κατά 196 δισεκ. δολάρια όσο το σύνολο του ΑΕΠ της Ελλάδος περίπου.
Την ίδια στιγμή το ΑΕΠ της Ουκρανίας θα συρρικνωθεί κατά 45% και από 165 δισεκ. δολάρια – το ΑΕΠ της Ουκρανίας είναι μικρότερο από το ΑΕΠ της Ελλάδος παρ΄ ότι διαθέτει 4τραπλάσιο πληθυσμό – θα μειωθεί στα 90 - 93 δισεκ. δολάρια.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η Ουκρανία οικονομικά καταστρέφεται η συρρίκνωση του ΑΕΠ φθάνει σχεδόν το 50% του παραγόμενου ετήσιου πλούτου ενώ αντιθέτως το σοκ στην Ρωσία παρά τις πρωτοφανείς κυρώσεις δεν είναι τόσο μεγάλο… σίγουρα υπάρχουν απώλειες στην οικονομική δραστηριότητα αλλά όχι στην έκταση και στο βάθος που π.χ. θα εκτιμούσαν πολλοί δυτικοί αναλυτές και οικονομολόγοι.

Γιατί αντέχει η Ρωσία;

Οι βασικοί λόγοι που η Ρωσία αντέχει οικονομικά είναι ότι συνεχίζει να διοχετεύει προϊόντα ενέργειας π.χ. φυσικό αέριο διεθνώς και ταυτόχρονα φαίνεται ότι η Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες καλύπτουν μεγάλο μέρος των απωλειών.
Η ανάκαμψη του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας του Ρουβλίου από 150 ρούβλια ανά δολάριο σε 80 ρούβλια ανά δολάριο καλύπτοντας όλο το αρχικό σοκ τις εισβολής και των ακραίων κυρώσεων δείχνει ότι… η Ρωσική οικονομία αντέχει…
Ο βασικός λόγος η απόφαση της Ρωσίας να συνδέσει το νόμισμα της με το χρυσό και τα εμπορεύματα, π.χ. θα πληρώνεται με ρούβλια στο φυσικό αέριο κ.α.

Ο ρώσος Πρόεδρος Putin είχε λάβει προληπτικά μέτρα…

Λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία και η Κίνα συνήψαν συμβόλαια ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Putin ανακοίνωσε νέες συμφωνίες πετρελαίου και φυσικού αερίου με την Κίνα αξίας περίπου 117,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στις 18 Φεβρουαρίου, έξι ημέρες πριν από την εισβολή, η Ρωσία ανακοίνωσε μια συμφωνία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση 100 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα στην Κίνα.
Την ημέρα της εισβολής, η Κίνα, ήρε τους περιορισμούς που ίσχυαν λόγω ανησυχιών για ασθένειες των φυτών, συμφώνησε να αγοράσει ρωσικό σιτάρι.
Όλες αυτές οι συμφωνίες με την Κίνα αλλά και με την Ινδία υπονομεύουν τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία.

Πολλά δισεκ. σε off shores εταιρίες

Με βάση το Foreign Affairs «η Ρωσία μπορεί να έχει κρύψει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε υπεράκτιους λογαριασμούς, όπου κατέχει τίτλους σε δολάρια ξεπερνώντας τις διεθνείς κυρώσεις.
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η Ρωσία μπορεί να έχει μεταφέρει δολάρια με τη βοήθεια μιας ξένης κυβέρνησης ίσως της Κίνας σε διάφορους λογαριασμούς ώστε να μην δεσμευτούν ή συσχετιστούν με κυρώσεις.

Λάθος η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης κατά της Ρωσίας

Μπορεί η Ρωσία να διεξάγει ένα επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, μπορεί η Δύση να έχει ακολουθήσει μια σχετικά ενιαία στρατηγική κατά της Ρωσίας και του Putin του ρώσου Προέδρου αλλά η Ελλάδα… στην δύσκολη στιγμή… πέταξε στο καλάθι των αχρήστων αιώνες συνεργασίας και διμερών σχέσεων.
Η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχουν φιλορωσικά συναισθήματα.
Οι νέοι ρώσοι δεν είναι κομουνιστές, το σταλινικό καθεστώς κανένα δεν συγκινεί πλέον είναι απολίθωμα της ιστορίας.
Η Ρωσία ανέκαμψε στην διεθνή σκηνή λόγω της εξωστρέφειας και της στρατηγικής του Putin του ρώσου Προέδρου αλλά και των ολιγαρχών… που μετέφεραν μέρος του πλούτου τους στο εξωτερικό.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στην Ρωσία οι πλούσιοι ονομάζονται ολιγάρχες – με αρνητική χροιά – ενώ στις ΗΠΑ οι 40 μεγαλύτεροι δισεκ. που ελέγχουν το 65% του πλούτου… απλά θεωρούνται δισεκατομμυριούχοι.
Η Ελλάδα επίσης πρέπει να δώσει ορισμένες πειστικές απαντήσεις και σε ένα ερώτημα πως η Τουρκία κατάφερε να διατηρεί στενές σχέσεις και με την Ρωσία και με την Ουκρανία και να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να μην θέλει να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσικής οικονομίας;
Πως η Τουρκία κατάφερε να πετύχει αυτό τον πολύπλοκο συνδυασμό και η Ελλάδα κρύφτηκε πίσω από τις συλλογικές αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δεν εξέφρασε την αντίθεση της;
Η Ρωσία δεν θα πέσει… ο Putin δεν θα ηττηθεί και στο τέλος όλοι θα ψάχνουν τρόπους για να αποκαταστήσουν ξανά τις σχέσεις τους με την Ρωσία.
Προφανώς και ο πόλεμος δεν είναι λύση αλλά δεν μπορεί η Ελλάδα να εμφανίζεται θιασώτης ενός καθεστώτος της Ουκρανίας που μέχρι πριν λίγους μήνες οι αμερικανικές αρχές και μέσα ενημέρωσης το χαρακτήριζαν από τα πιο διαφθαρμένα;
Πως μεταμορφώθηκε ο Zelensky από μαριονέτα σε ηγέτη και η Ουκρανία από ένα κράτος διεφθαρμένο σε μια δημοκρατική χώρα;
Και εάν αυτό συμβαίνει πως εξηγείται ότι στην Ουκρανία οι παραστρατιωτικές οργανώσεις είναι κυρίαρχες του στρατιωτικού παιχνιδιού;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail