1.000 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη - Αντεπίθεση στο Χάρκοβο

Στις 12 Απριλίου, η μεγαλύτερη ομάδα των στρατιωτών της AFU (Ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις) παραδόθηκε στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 1.026 Ουκρανοί στρατιώτες της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν στην πόλη Μαριούπολη, κοντά στο εργοστάσιο Illich.

Σε 151 τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών παρασχέθηκε πρωτοβάθμια ιατρική βοήθεια επί τόπου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν όλοι στο νοσοκομείο της πόλης της Μαριούπολης για νοσηλεία.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα βίντεο με έναν τραυματία Ουκρανό πεζοναύτη. Στο βίντεο, ο νεαρός μιλά για απόπειρα απόδρασης από το εργοστάσιο «Illich» στη Μαριούπολη. Σημειώνει ότι 1.500 άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν, δύο εκ των οποίων ήθελαν να παραδοθούν, αλλά στη συνέχεια πιάστηκαν και εξαφανίστηκαν.

Στο τέλος, περίπου 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν, ενώ 500 στρατιώτες της AFU φέρεται να σκοτώθηκαν καθώς έσπασαν τον αποκλεισμό των ρωσικών στρατευμάτων προς το χωριό Zachatovka.

Παράλληλα οι έντονοι βομβαρδισμοί πυροβολικού συνεχίζονται στα περίχωρα του Χάρκοβο. Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν τις περιοχές συγκέντρωσης της AFU. Στις 12 Απριλίου, τοπικές πηγές ανέφεραν περίπου δύο δωδεκάδες εκρήξεις στην περιοχή Σαλτόβκα. Η Ρωσική Ομοσπονδία χτυπά μεθοδικά τις εντοπισμένες εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο.

Η AFU επιχειρεί να αντεπιτεθεί βορειοδυτικά του Χάρκοβο προς την κατεύθυνση Zolochev – Kozachya Lopan. Το Zolochev βρίσκεται υπό τον έλεγχο της AFU και το χωριό Dergachi είναι μια υπό όρους ουδέτερη ζώνη. Η AFU προσπαθεί να αντεπιτεθεί στην περιοχή κοντά στο Izyum προς την κατεύθυνση της Brazhkivka και της Sukhaya Kamenka επίσης.

Ταυτόχρονα, αυξήθηκε το επίπεδο απειλής στις δυτικές περιοχές της Ρωσίας, που συνορεύουν με την Ουκρανία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail