Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ουκρανίας να «πολεμήσει τη Ρωσία για άλλα 10 χρόνια»

Freepen.gr - Ο Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο CNN, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, υποστήριξε πως το Κίεβο θα μπορούσε να βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Μόσχα «για άλλα δέκα χρόνια».

"Εάν υπάρχει ευκαιρία για διάλογο, τότε θα μιλήσουμε. Αλλά να μιλήσουμε από τη θέση του ρωσικού τελεσιγράφου; Είναι αδύνατο. <…> Μπορούμε να πολεμήσουμε τη Ρωσία για άλλα δέκα χρόνια", είπε.

Σε προγενέστερο χρόνο ο Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι ήταν έτοιμος για συμβιβασμό με τη Ρωσία και να συζητήσει το θέμα της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Το Κρεμλίνο υπενθύμισε στη συνέχεια ότι η Κριμαία είναι μια περιοχή της Ρωσίας, η οποία πρέπει να αναγνωριστεί de facto και de jure, και πως η DPR και η LPR είναι κυρίαρχα κράτη. 

Προφανώς κάτι έχει αλλάξει στα όσα υποστήριζε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail