Οι Γερμανοί προειδοποιήθηκαν για την έλλειψη ηλιέλαιου κι αύξηση τιμών

Bru-nO / pixabay
Freepen.gr - Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει σύντομα πρόβλημα επάρκειας ηλιέλαιου λόγω της έλλειψης προμηθειών από την Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη ειδικούς.

"Η Ουκρανία είναι ο κύριος προμηθευτής ηλιελαίου στον κόσμο [...] μεταφέρεται συνήθως μέσω της Μαύρης Θάλασσας, αλλά τώρα οι εξαγωγές έχουν σταματήσει λόγω των εχθροπραξιών στη χώρα", εξήγησε εκπρόσωπος της Γερμανικής Ένωσης Παραγωγών Ελαιόσπορων (Ovid) προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι απίθανο να αλλάξει σύντομα .

Όπως είπε ένας υπάλληλος της αλυσίδας εστιατορίων McDonald's στο Μόναχο, η έλλειψη τους ανάγκασε να χρησιμοποιήσουν ένα μείγμα από ηλιέλαιο και κραμβέλαιο για να τηγανίσουν πατάτες, όπου το πρώτο αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος.

Οι Γερμανοί αναμένεται να αναμένουν περαιτέρω αυξήσεις των τιμών των τροφίμων τους επόμενους μήνες, γι' αυτό και η McDonald's συνέστησε στους χειριστές εστιατορίων να ξεκινήσουν "προσαρμογές τιμών" σε ορισμένα είδη του μενού τώρα.

Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται στην Κεντρική Ένωση του Γερμανικού Εμπορίου Αρτοποιίας, όπου οι αρτοποιοί ανησυχούν όχι μόνο για τις υψηλές τιμές των πρώτων υλών, αλλά και για το υπερβολικό ενεργειακό κόστος. 

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail