Ρώσος πιλότος κατάφερε και προσγείωσε χτυπημένο Su-25: Πως γλύτωσε το δεύτερο πύραυλο των Ουκρανών

Freepen.gr - Ο πιλότος ενός ρωσικού επιθετικού αεροσκάφους Su-25 κατάφερε να προσγειωθεί αφού χτυπήθηκε από πύραυλο MANPAD που εκτοξεύτηκε από το έδαφος από έναν στρατιώτη του ουκρανικού στρατού ενώ επιχειρούσε ως δεύτερο σε ζεύγεος με άλλο αεροσκάφος.

Αρχικά, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε.

Ο επικεφαλής του σχηματισμού, Αντισυνταγματάρχης Denis Litvinov, αντελήφθη πως το δεύτερο αεροπλάνο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής μάχης μετά από επίθεση σε στόχο. Ο πιλότος του κατεστραμμένου αεροσκάφους κράτησε την ψυχραιμία του. 

Ο Litvinov έχοντας εντοπίσει την εκτόξευση του δεύτερου πυραύλου, πήρε θέση πίσω από το χτυπημένο αεροσκάφος και στη συνέχεια εκτόξευσε τις υπέρυθρες παγίδες για να καλύψει τον συμπολεμιστή του.

Το κατεστραμμένο αεροσκάφος έχασε έναν κινητήρα ενώ όλα τα ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού πλοήγησης αστόχησαν. Ωστόσο, ο πιλότος όχι μόνο κατάφερε να προσγειώσει επιτυχώς το αεροπλάνο με τις οδηγίες του αρχηγού του σχηματισμού, αλλά και να καθαρίσει τον διάδρομο για άλλα αεροσκάφη που επέστρεφαν από μάχιμες αποστολές στην προσγείωση.



 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail