Η Τουρκία δεν εξετάζει πλέον την αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ

Freepen.gr -
Η Άγκυρα δεν εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να αγοράσει τα πυραυλικά συστήματα Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

"Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ζήτηση για τα πυραυλικά συστήματα Patriot. Όσον αφορά την αμυντική μας βιομηχανία, έχουμε κλείσει αυτή τη σελίδα", ανέφερε η εφημερίδα Sabah πως δήλωσε ο Ντεμίρ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα λόγια του Ντεμίρ, η υλοποίηση της σύμβασης της Άγκυρας για την αγορά των συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία «συνεχίζεται χωρίς προβλήματα».

Η Μόσχα και η Άγκυρα υπέγραψαν σύμβαση για την παράδοση των συστημάτων S-400 το 2017. Η Τουρκία έγινε η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αγόρασε αυτά τα συστήματα από τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν ακόμη τις προσπάθειες ώστε η Τουρκία να εγκαταλείψει τα ρωσικά συστήματα. Συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον νωρίτερα απέκλεισε την Άγκυρα από το πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35. Οι ΗΠΑ συνέχισαν επίσης να απειλούν ότι θα επιβάλλουν μονομερείς κυρώσεις στην Τουρκία σχετικά με τη συμφωνία των S-400, αλλά δεν έσπευσαν να λάβουν τέτοια μέτρα υπό τον φόβο περαιτέρω εντάσεων με τον βασικό σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, καθώς η Άγκυρα είχε προειδοποιήσει ότι τέτοιοι περιορισμοί δε θα έμεναν αναπάντητοι. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον εισήγαγε τελικά ορισμένες κυρώσεις τον Δεκέμβριο του 2020.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail