Αναλυτής: Γιατί η Τουρκία δεν πρόκειται να δώσει τους S-400 στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Τουρκία, παρά τη συνεχιζόμενη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με την Ουκρανία, δε θα συμφωνήσει στη μεταφορά των ρωσικών συστημάτων S-400 στο Κίεβο, πιστεύει ο Boris Dolgov, κορυφαίος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Νωρίτερα, το Reuters (εδώ), επικαλούμενο πηγές, ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν στην Τουρκία να μεταβιβάσει τα συστήματα αεράμυνας S-400 που απέκτησε στη Ρωσία στα ουκρανικά στρατεύματα. Οι αμερικανικές αρχές ψάχνουν τώρα σε όλο τον κόσμο για ρωσικά ή σοβιετικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία για να αντιμετωπίσει ρωσικά αεροσκάφη και πυραύλους.

"Όσον αφορά τη μεταφορά των συστημάτων S-400 στην ουκρανική πλευρά από την Τουρκία, δε νομίζω ότι θα συμβεί αυτό. Επειδή θα είναι μεγάλη αντιρωσική δραστηριότητα. Είναι απίθανο η Τουρκία να συμφωνήσει σε αυτό", είπε ο Ντολγκόφ στο RIA Novosti.

«Αν και, όπως γνωρίζετε, η στρατιωτική-τεχνική συνεργασία της Τουρκίας με την Ουκρανία συνεχίζεται. Και διάφορα οπλικά συστήματα μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στην Ουκρανία. Και τώρα υπάρχουν τέτοιες αναφορές. Αλλά όσον αφορά τους S-400, επαναλαμβάνω ότι η Τουρκία είναι απίθανο να συμφωνήσει να αυτό», τόνισε ο ειδικός.


Πρόσφατα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η μεταφορά των σοβιετικών S-300 από άλλες χώρες στην Ουκρανία είναι αδύνατη και θα είναι παράνομη, η Μόσχα δε θα το επιτρέψει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail