ΗΠΑ σε Τουρκία: Να δώσετε τους S-400 στην Ουκρανία!

Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον έθεσε ανεπίσημα στην Άγκυρα την ιδέα να στείλει τα ρωσικά της συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει ενάντια στη ρωσική εισβολή, ανέφερε το Reuters το Σάββατο, επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η ιδέα παρουσιάστηκε από Αμερικανούς αξιωματούχους στους Τούρκους ομολόγους τους, χωρίς να υποβληθεί επίσημο ή συγκεκριμένο αίτημα για το θέμα, ανέφεραν οι πηγές, κατά την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν στην Τουρκία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τα ρωσικά συστήματα S-400 που αποκτήθηκαν από την Τουρκία το 2019 είναι από τις κύριες πηγές έντασης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει διατηρήσει μια συνεπή γραμμή στις αλληλεπιδράσεις της με Τούρκους αξιωματούχους. Η θέση τους ήταν ότι η ελάφρυνση των κυρώσεων θα ακολουθούσε μόνο την αφαίρεση των S-400 από την Τουρκία.

Η ιδέα, την οποία οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ήταν βέβαιο ότι θα απορριφθεί από την Άγκυρα, ήταν μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης μεταξύ της Σέρμαν και των Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με το πώς η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της μπορούν να κάνουν περισσότερα για να στηρίξουν την Ουκρανία, ανέφερε το Reuters.

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει καμία πρόταση ή πρόταση σχετικά με τη μεταφορά στην Ουκρανία των συστημάτων S-400 της Άγκυρας, ανέφερε το Reuters, σημειώνοντας ότι αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλιο.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail