Κηδεία με ξένα κόλλυβα ζητά ο Ζελένσκι αξιώνοντας από τις ΗΠΑ να του στείλουν S-300. Ποιανου όμως;

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε την Τετάρτη από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία ή να προμηθεύσει S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας και πολεμικά αεροσκάφη ως εναλλακτική λύση.

"Είναι πάρα πολύ να ζητήσω να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων;" είπε ο Ζελένσκι σε ομιλία του ενώπιον των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου μέσω σύνδεσης βίντεο, ρωτώντας δηλαδή αν είναι πολύ να ζητήσει να ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος επειδή αυτός επί τρία χρόνια έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. 

"Αν αυτό είναι πάρα πολύ και δεν έχουμε το δικαίωμα να το ζητήσουμε, προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση. Ξέρετε τι είδους αμυντικά συστήματα χρειαζόμαστε: S-300 και άλλα παρόμοια συστήματα" είπε ο Ζελένσκι. Και ποιοι θα του τα δώσουν; Οι ΗΠΑ που δεν έχουν; Ή οι ελάχιστες χώρες του ΝΑΤΟ που διαθέτουν το σύστημα όπως κι η Ελλάδα; Θα κάνουμε ένα τέτοιο έγκλημα κατά της εθνικής άμυνας;


"Ξέρετε πόσο εξαρτάται από το πεδίο της μάχης από την ικανότητα χρήσης αεροσκαφών, την ισχυρή αεροπορία για την προστασία του λαού μας, την ελευθερία μας, τη γη μας. Αεροσκάφη που μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία, την Ευρώπη", συνέχισε.

Η εισβολή των Ρώσων είναι καταδικαστέα αλλά ο Ζελένσκι πήγε [ή τον πήγαν] ντουγρού για πόλεμο. Ας είχε οργανωθεί αναλόγως. Κι ας αναλογιστούν οι Ουκρανοί αν έπραξαν ορθά να ψηφίσουν ως πρόεδρο κάποιον που τον υποδύθηκε σε ένα σίριαλ ή έπαιζε πιάνο με το...εργαλείο του σε ζωντανό σόου εκχυδαΐζοντας και τη θρησκευτική του πίστη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail