Η Ρωσία δεν έχει στόχο να καταλάβει την Ουκρανία — Πούτιν

Freepen.gr - Η Ρωσία δεν πρόκειται να καταλάβει το έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Η εμφάνιση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις δεν συνδέεται με την πρόθεση να καταλάβουν αυτήν τη χώρα. Δεν έχουμε τέτοιο στόχο", είπε.

Εστιάζοντας στην απόφαση για την έναρξη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Πούτιν τόνισε ότι, σύμφωνα με την εκτίμησή του, οι δυνατότητες επίλυσης της κατάστασης με διπλωματικό τρόπο έχουν εξαντληθεί πλήρως. 

"Απλώς δεν έχουμε άλλες επιλογές για να λύσουμε ειρηνικά τα ζητήματα που προκύπτουν χωρίς δική μας ευθύνη. Από αυτήν την άποψη, απλώς αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση", κατέληξε.

Ωστόσο δεν παύει να τίθεται το ερώτημα αν ο ρωσικός στρατός μετά από τόσες απώλειες θα μπει πχ στη Μαριούπολη, απλά για να μείνει Χ ημέρες και να αποχωρήσει. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail