Βγήκε με look φουκαρά για να ανακοινώσει φουκαριάρικα μέτρα

Ακούσαμε και το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα στήριξης λόγω της ακρίβειας στον τομέα των καυσίμων [και όχι μόνο]. Αλλά την ώρα που έχει αρχίσει να μας παίρνει και να μας σηκώνει, κάπου έλεος με την εικόνα και την επικοινωνία.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να βγει αξύριστος και με ένα απλό μπλουζάκι. Αυτή τη φορά δεν έβαλε μάσκα για να μας μιλήσει στο βίντεο. Πάλι καλά.

Αλλά ποιο είναι το νόημα του να βγει σα φουκαράς; Βέβαια και τα μέτρα φουκαριάρικα είναι. Πλατφόρμες, κάρτες, δικαιούχοι, κριτήρια, προϋποθέσεις, όρια λίτρων... Εδώ πνιγόμαστε και βάζουμε όρους αντί να ανακοινωθούν πραγματικά μέτρα στήριξης για όλους. Πχ 20 λεπτά μπορούμε; Ωραία, 20 λεπτά για όλους κάτω και παράλληλα τσεκούρωμα αυτών που εκτόξευσαν τις τιμές για καύσιμα που έχουν αγοράσει, παραλάβει και πωλούν τώρα με κόστος μερικών μηνών πριν. Για την αισχροκέρδεια κουβέντα.

Και τι επιθυμεί να μας δείξει; Ότι υποφέρει κι αυτός; Πώς δεν ξέρει τι θα πάθει ανοίγοντας τον εκκαθαριστικό της ΔΕΗ; Ότι κι αυτός ένα 20αρι βενζίνη ή ντίζελ έβαζε και συνεχίζει να βάζει;

Το να πονάς εσύ, δεν κάνει τους άλλους να πονούν λιγότερο.


Κι έπειτα ο πρωθυπουργός είτε με lockdown είτε όχι, ανταγωνίζεται τον Γκιούλιβερ τα τελευταία τρία χρόνια.

Κάπου έλεος, κι αυτό ισχύει για όλον τον πολιτικό κόσμο. Δεν είμαστε ανόητοι ούτε χάπατα οι πολίτες. Είμαστε όμως φουκαράδες. Δεν έχουμε αυτοσεβασμό. Δεν έχουμε στόχους. Διατηρούμε τον πήχη χαμηλά και το αποδεικνύουμε κάθε φορά στην κάλπη με το σύνολο των επιλογών μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail