Η Lockheed Martin επιμένει κι επανέρχεται για το Πολεμικό Ναυτικό

Freepen.gr - Οι συνομιλίες μεταξύ της Lockheed Martin και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα συνεχιστούν, καθώς η εταιρεία έχει τροποποιήσει την πρότασή της για να εξασφαλίσει ένα κομμάτι του προγράμματος εκσυγχρονισμού του στόλου επιφανείας της χώρας.

Η Lockheed Martin και το Ναυτικό των ΗΠΑ από κοινού πρόσφεραν την επίσημη προσφορά των ΗΠΑ στο Ελληνικό Ναυτικό το Δεκέμβριο, σε ένα LOA που έληξε στις 17 Μαρτίου.

Πηγές του κλάδου ανέφεραν στο Defense News ότι το Αμερικανικό Ναυτικό παρέτεινε το LOA μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, δίνοντας στην ομάδα των ΗΠΑ περισσότερο χρόνο να συνομιλήσει με Έλληνες αξιωματούχους και να αποφασίσει εάν η συμφωνία θα προχωρήσει. 

Η Ελλάδα ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου ότι θα αγόραζε τρεις φρεγάτες Belharra από τη Γαλλία, αλλά ο Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και Γενικός Διευθυντής Ναυτικής Μάχης και Συστημάτων Πυραυλικής Άμυνας Joe DePietro είπε στο Defense News πως η εταιρεία του ετοιμάζει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να αγοράσει επιπλέον νέα πλοία για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.  

Ο DePietro είπε σε συνέντευξή του στις 17 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα ήθελε αρχικά τέσσερις έως έξι φρεγάτες και τέσσερις έως έξι κορβέτες. Όχι μόνο η Ελλάδα έχει υπογράψει μόνο μια συμφωνία για τρεις φρεγάτες - αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για να αγοράσει περισσότερες - αλλά ο DePietro δήλωσε πως η Ελλάδα κατέστησε επίσης σαφές ότι επιθυμεί τη συμμετοχή της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας της. 

Η Naval Group, η οποία κατασκευάζει τις φρεγάτες Belharra, θα ναυπηγήσει τα πλοία της Ελλάδας στη γραμμή παραγωγής της στο Lorient με τη δική της κατά κύριο λόγο γαλλική αλυσίδα εφοδιασμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail