Έξω φρενών στο Λευκό Οίκο με τη συμπεριφορά αμερικανικών πετρελαϊκών κολοσσών

whitehouse.gov
Freepen.gr - Η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος της προεδρικής διοίκησης των ΗΠΑ, επέκρινε τις αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου για κατάχρηση κερδών ενόψει της αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης.

"Τώρα η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου πραγματοποιεί υπερβολικά κέρδη, όπως αποδεικνύεται από αναφορές. Ωστόσο, αντί να ενεργούν σύμφωνα με την τρέχουσα ζήτηση, οι περισσότερες εταιρείες αποφασίζουν να επιστρέψουν κεφάλαια σε επενδυτές και μετόχους με εξαγορές μετοχών και μερίσματα" αναφέρε η Ψάκι.

Αντίθετα, πιστεύει η Ψάκι, είναι απαραίτητο να αυξηθεί η παραγωγή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η λίστα των πετρελαϊκών κολοσσών περιελάμβανε τις Occidental Petroleum, Marathon Oil και Pioneer Natural Resources, οι οποίες ανακοίνωσαν πως δεν έχουν σχέδια για αύξηση της παραγωγής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν απαγόρευσε τις αμερικανικές εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή των καυσίμων στα αμερικανικά πρατήρια καυσίμων έχει αυξηθεί κατακόρυφα. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail