Η Κίνα εξηγεί γιατί ο Μπάιντεν έχασε από τον Πούτιν

Freepen.gr - Ο Κινέζος αρθρογράφος Alex Lo ανέφερε μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη που πιστεύει ότι κάνει η Ουάσιγκτον σε ένα άρθρο για τη South China Morning Post.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ο αρθρογράφος, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζεται πολύ περισσότερο στη Ρωσία από ό ,τι ο Τζο Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, που αντιμετωπίζουν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και της βενζίνης, είναι πιο πιθανό να απορρίψουν τον Μπάιντεν», υποστηρίζει ο Λο.

Επιπλέον, θεωρεί λανθασμένη την αμερικανική στρατηγική στις σχέσεις με την Κίνα. Κατά τη γνώμη του, η Ουάσιγκτον «αντελήφθη το παγκόσμιο στρατηγικό λάθος πολύ αργά» και τώρα προσπαθεί να διασπάσει τη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Ιράν. Ο Λο εξεπλάγη επίσης από τα «παραμύθια των Ηνωμένων Πολιτειών» σχετικά με την επιρροή του Πεκίνου στη Μόσχα , μέσω των οποίων η Κίνα φέρεται να μπορεί να επηρεάσει τη διεξαγωγή μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία . 

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Κίνα, πρώτον, δεν έχει τέτοια επιλογή και δεύτερον, δεν είναι σε θέση να επηρεάσει τέτοιες αποφάσεις», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail