Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει στην Ινδία να αγοράσει S-500

Freepen.gr - Η ετοιμότητα της Ρωσίας να προσφέρει στην Ινδία την αγορά των πιο πρόσφατων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-500 παραμένει σε ισχύ, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ινδία, Ντένις Αλίποφ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιούρι Μπορίσοφ είπε πως η Ινδία θα μπορούσε να είναι πρώτη στη λίστα για να αγοράσει S-500 αφού οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις τους παραλάβουν σε δέοντα αριθμό, εάν το επιθυμεί.

"Δεν ξέρω για καμία αντίδραση της ινδικής πλευράς σε αυτό το θέμα. Αλλά ο Γιούρι Μπορίσοφ είπε και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εάν η Ινδία δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση συστημάτων S-500, τότε από την πλευρά μας μια τέτοια επιθυμία θα μελετηθεί προσεκτικά αλλά, από όσο γνωρίζω, σε αυτό το στάδιο δε γίνεται λόγος για συγκεκριμένες συνομιλίες», είπε ο πρέσβης σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Alexander Mikheev δήλωσε στο RIA Novosti ότι η εξαγωγή του τελευταίου ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-500 θα ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια, αλλά προς το παρόν δεν έχουν εκδοθεί άδειες για αυτό.

Το S-500 "Prometheus" (ROC "Triumfator-M") ανήκει σε μια νέα γενιά συστημάτων αεράμυνας εδάφους-αέρος. Είναι ένα καθολικό συγκρότημα αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς και ύψους με αυξημένη ικανότητα αντιπυραυλικής άμυνας. Η ακτίνα καταστροφής του S-500 είναι περίπου 600 χιλιόμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail