Le Monde: Νεαρός ανακατεύει βενζίνη με αλκοόλ, ηλικιωμένος προτιμά να φάει σαβούρα για να φουλάρει!

Engin_Akyurt / Pixabay
Freepen.gr - Στη Γαλλία, οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία αναγκάζουν τους πολίτες να αναμειγνύουν βενζίνη με αιθυλική αλκοόλη, γράφει η Le Monde.

Οι δημοσιογράφοι του εντύπου μίλησαν με μια πωλήτρια σε ένα από τα βενζινάδικα στα περίχωρα του Blois στη Γαλλία  Σύμφωνα με την ίδια, οι οδηγοί γέμιζαν ένα ντεπόζιτο στις αρχές του μήνα χωρίς δισταγμό, αλλά τώρα προσπαθούν να μην ξεπεράσουν το ποσό των 30-50 ευρώ. Αρκετοί όμως παράλληλα σφίγγουν τα δόντια τους.

Επίσης αναφέρει ένα νεαρό που αφού έβαλε 20 ευρώ αμόλυβδη, ξαναγυρίζει στο ταμείο και αυτή τη φορά ζητάει 30 ευρώ αιθανόλη για να την ανακατέψει με το καύσιμο!


Πιο πέρα, σε έναν σταθμό σούπερ μάρκετ στο La Chaussée-Saint-Victor, ο Armand, ένας συνταξιούχος κλαδευτής, γεμίζει με το Picasso του: 92,50 ευρώ στο μετρητή. Οδηγεί λιγότερο για να περισώσει το πορτοφόλι του; " Απολύτως όχι! Εξακολουθώ να προτιμώ να τρώω σκατά" κι εξηγεί: "Παλιότερα, αγοράζαμε μόνο βιολογικά επειδή άρεσε στη γυναίκα μου. Τώρα, επιστρέφουμε στην έκπτωση" ενώ αναφέρει πως δε θέλει πλέον να μειώσει τις εξόδους του, τα οποία παρεμποδίστηκαν για πάρα πολύ καιρό από την πανδημία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail